ELS 3 MILIONS PENDENTS A SANT FELIU DEL PLA DE BARRIS DEL PUIG, D’ARA FINS AL 2018

El ple n’aprova la pròrroga amb un nou calendari d’inversions i projectes en tres anualitats

Reurbanitzaran el carrer Santa Magdalena i les places Alabric i Nord

pla de barris sant feliu guixols

El ple de Sant Feliu de Guíxols va aprovar, divendres, per unanimitat dels set grups polítics, la sol·licitud de pròrroga del pla de barris del Puig i l’Eixample de Llevant, amb una nova planificació d’obres i projectes pels prop de 3 milions d’euros que resten per executar, fins a final de l’exercici del 2018.

Tot i el consens, els grups de CiU i MES es van mostrar crítics amb el fet que s’hagi esperat fins al març per cursar la pròrroga. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, va defensar que el projecte s’ha alentit perquè la Generalitat, que ha de costejar la meitat del pressupost, tot just acaba de reconèixer el deute fins al 2014.

Entre les grans obres previstes els tres anys, aquest 2016, solucionaran la connexió del clavegueram del reformat carrer Iris fins al col·lector de la carretera de Girona. Al barri, tot i que fora del pressupost del pla, aquest any també enderrocaran la casa que permetrà el pas de vehicles per l’inici del carrer Nou de Sant Antoni, ara un cul-de-sac.

L’any vinent, volen emprendre la reurbanització de tot el carrer de Santa Magdalena –un eix vertebrador del barri que connecta el carrer Girona i la carretera–, on refaran el sistema de clavegueram i, de passada, totes les voreres i la calçada i començaran a reformar la plaça d’Alabric, ara tot just una esplanada asfaltada per a l’aparcament. El 2018, refaran la plaça del Nord.

DUBTES PELS AJUTS A EMPRENEDORS

A més del nou calendari d’obres, el ple també va aprovar la convocatòria de subvencions a nous comerços o la rehabilitació dels existents en el sector. Fins al maig de l’any passat, s’hi havien acollit cinc emprenedors i la xifra ha crescut els darrers mesos, fins als volts de la vintena. Els ajuts de 2013 i 2014 es van pagar en l’exercici, però la convocatòria de l’any passat encara està pendent i alguns afectats van assistir al ple per queixar-se del trasbals econòmic, ja que, en alguns casos, hi ha domicilis hipotecats o subsidis d’atur capitalitzats. L’alcalde, Carles Motas, els va garantir que accelerarà els tràmits perquè puguin rebre els ajuts de l’any passat en paral·lel als del 2016. I es va aprovar que els ajuts tinguin continuïtat també el 2017. L’afer, però, va fer que MES s’abstingués en el punt, perquè, a més del retard, va demanar si el compromís s’hauria trencat si la Generalitat no hagués concedit la pròrroga. Des de CiU, la portaveu, Dolors Ligero, va criticar que no s’hagués tramitat la convocatòria del 2015 amb la partida consignada en el pressupost. El debat va acabar amb retrets entre CiU i TSF pel retard en l’aprovació dels comptes de 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.