CiU denuncia que la ciutat ha perdut 284 places d’aparcament gratuït

CiU denuncia que la ciutat ha perdut 284 places d’aparcament gratuït

 

nou-aparcament_aden

La feina feta per l’anterior equip de govern per tal de crear nous espais d’aparcament gratuït a solars buits de la ciutat a canvi del import de l’IBI, s’està desfent pel nou govern del tripartit, segons denuncia el Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU).

La formació, que va perdre l’alcaldia el passat mes de juny, assegura que durant el període 2011-2015 l’Ajuntament va fomentar la creació de nous espais d’aparcament gratuït a la ciutat tant en espais de propietat municipal com també en solars buits de titularitat privada, signant contractes de cessió a canvi de la compensació de l’ IBI amb els propietaris de solars als carrers de Cadis, Antoni Ferrer i Ronda Narcís Massanes.

Segons CiU, l’Ajuntament va renunciar, al Ple de novembre, al contracte signat amb els propietaris de “Cal Negre”, a la Ronda Narcís Massanes (darrera l’Estació d’autobusos) amb 1430 m2 i capacitat per uns 70 vehicles.

Segons el govern, l’actuació que s’havia de fer per a adequar l’espai  era molt cara tenint en compte que el conveni era inicialment per 5 anys. Segons CiU, el govern, però, amaga que el pressupost inicial, que contemplava fer un petit mur per evitar esllavissades, traslladar una tanca i  aplanar el terreny, era de 12.584.-€ i que el que ha fet comptar l’Equip de Govern, que inclou fer voreres i asfaltar el solar, puja més de 161.000.-€.

Al Ple anterior, la regidora de CiU Dolors Ligero va preguntar perquè no s’havia signat un altre contracte de cessió amb el propietari del solar al carrer dels Enamorats, al costat de l’Horta d’en Palahí. Aquest solar, de 4.786 m2 amb capacitat per a més 200 vehicles estava pendent que acabés el lloguer que tenia vigent fins a l ‘agost, però el nou equip de govern, segons Ligero,  “no va mostrar cap interès a signar-lo, renunciant també a aquest espai com a aparcament gratuït per la ciutat”.
La regidora denuncia que, per la mala gestió de l’equip de govern,  s’ha renunciat a aquests dos contractes que haurien incrementat en 270 places l’aparcament a la part baixa de la ciutat, on sobretot els caps de setmana i estiu hi ha mancança.

Ligero augura que “passarà el mateix a un altre solar al carrer Cadis, que tot i que només té capacitat per a uns 14 vehicles,  la dificultat de trobar aparcament en aquella zona el fa molt necessari”. En aquest cas, segons Ligero, el contracte està signat per l’anterior equip de govern però si  l’Ajuntament no adequa l’espai i l’obre al públic dins el termini fixat, també quedarà sense efecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.