Platja d´Aro vol iniciar les obres de Mont d´Aro després de l´estiu que ve

Platja d´Aro vol iniciar les obres de Mont d´Aro després de l´estiu que ve

 

MGR026BE003200949.jpg

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro celebra demà un ple extraordinari per aprovar el pressupost per l’any que ve que proposa l’equip de govern (CiU i PSC). Les xifres generals són d’uns ingressos previstos de 29.619.400 euros i una despesa de 29.147.446 euros, cosa que dóna una diferencial positiu de 471.954 euros que es destinaran al fons de reposició del clavegueram, ha explicat l’alcalde Joan Giraut. Quant al programa d’inversions per al 2016, puja a 52.250.740 euros, dels quals 42.039.485,80 corresponen a quotes d’urbanització dels projectes d’obres en urbanitzacions com Mas Nou-Mas Semí i Mont d’Aro. La voluntat de l’equip de govern és que després d’aquest estiu comencin les obres d’urbanització de Mont d’Aro, que té un pressupost sobre projecte de 3.298.486 euros.

El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé (CiU), ha explicat que els aproximadament 200 parcel·listes que té la urbanització hauran de fer front íntegrament al preu de les obres ja que el sector no està recepcionat, si bé confia que en el procés de licitació el preu final patirà una rebaixa. Solé ha exposat que a finals del mes de gener proper l’Ajuntament acabarà el període de resposta de les al·legacions al projecte, de manera que a principis de febrer voldria licitar l’obra. Aquest procediment només quedaria aturat, ha precisat Solé, si una majoria de parcel·listes manifestés la voluntat de canviar de sistema de gestió de l’obra perquè l’assumissin els particulars.

El projecte d’urbanització de Mont d’Aro preveu la construcció d’una xarxa de clavegueram (ara no n’hi ha), la recollida de les aigües plujanes -un punt molt important, destaca Solé, perquè la urbanització es troba en una pendent important-, el soterrament dels serveis obligatoris com el telèfon, l’enllumenat públic i els transformadors d’energia, i l’asfaltatge de calçades i voreres (amb formigó raspatllat) al mateix nivell.

Quant al de Mas Nou-Mas Semí, que el pressupost de projecte puja a 35.787.353 euros i té una afectació plurianual, Solé ha concretat que el projecte ja ha estat aprovat i que la tramitació del de reparcel·lació està en el seu tram final. El regidor d’Urbanisme desitjaria que les obres d’aquest sector puguessin començar a finals d’aquest any, però puntualitza que la tramitació és més llarga ja que, per exemple, l’obra s’ha de licitar en l’àmbit de la Unió Europea per l’import tan important que té.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.