El nou tripartit abandona plans heretats a Sant Feliu

El nou tripartit abandona plans heretats a Sant Feliu

 

http://www.elpunt.cat

 

Superats els 100 primers dies al govern, el nou executiu tripartit de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i el PSC) va ensenyant les cartes. I amb diversos canvis de rumb respecte a la singladura que CiU i l’anterior grup socialista havien fixat. El més destacat, l’abandonament del projecte de l’aparcament subterrani al passeig dels Guíxols, fins i tot amb la rescissió anticipada del contracte per elaborar l’estudi de viabilitat previ al projecte.

Però el nou executiu també vol canviar d’emplaçament el futur nou institut –per reemplaçar l’obsolet INS Sant Elm–, aprovarà dijous al ple la renúncia a la concessió del domini maritimoterrestre per fer un voladís amb terrasses al passeig Josep Irla, i ha anunciat que intentarà revendre els nous contenidors soterrats de la placeta Sant Joan, precintats des que va prendre possessió al consistori.

Respecte a l’aparcament, el tinent d’alcalde de Territori, Josep Saballs, defensa el nou emplaçament a la Corxera per abaratir-ne els costos, simplificar les obres i evitar que els vehicles que entren des de Girona i Barcelona hagin de transitar pel passeig.

El canvi de terrenys per a l’institut es vol fer, sobretot, per evitar que els alumnes hagin de travessar la ronda de Ponent. I la renúncia a les terrasses del passeig Irla, per no hipotecar la primera línia i desenvolupar el sector de millora urbana de la façana marítima.

Abans del ple de demà Dolors Ligero (CiU) critica que “en tres mesos hi ha poca feina feta però molta de desfeta”, i Pere Albó (MES), que “continuen fent d’oposició de la nova oposició, però amb un no-projecte”.

LA XIFRA

7.750
euros
abonarà l’Ajuntament a l’empresa adjudicatària de l’estudi de viabilitat dels Guíxols per la rescissió anticipada.

Mocions per l’aparcament i l’institut

Pel que fa a la ubicació de l’aparcament subterrani al passeig dels Guíxols, impulsat pel govern anterior, no hi havia consens amb ERC i ICV, que apostaven per infraestructures amb menys impacte a banda i banda de la badia. Els republicans, ara al govern, han dut el projecte cap a la Corxera. Però Guíxols des del Carrer encara reivindica la participació ciutadana per definir el format i emplaçament de l’obra, i ho demanarà al ple de demà, previsiblement amb suports garantits de CiU i MES, que defensen la feina avançada per a l’aparcament sota el passeig. Respecte a l’institut, que l’executiu anterior volia fer a la ronda de Ponent, el nou tripartit aposta per situar-lo a tocar de l’escola Gaziel. MES defensarà una altra proposta per mantenir el projecte anterior i culminar l’adquisició dels terrenys, que, diuen, estalviaria temps i les converses avançades amb Ensenyament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.