El nou govern a Sant Feliu vol el Thyssen dins del monestir

El nou govern a Sant Feliu vol el Thyssen dins del monestir

 

http://www.elpunt.cat

 

Segons Informa El Punt Avui El nou govern tripartit municipal de TSF, ERC i el PSC a Sant Feliu de Guíxols aposta pel “treball amb pragmatisme” per desencallar projectes que fa anys, o fins i tot dècades, que es discuteixen. És el cas del repte d’hostatjar una de les seus de la col·lecció de la baronessa Carmen Thyssen. L’alcalde, Carles Motas, assumia ahir que el projecte de rehabilitar la vella fàbrica Serra Vicens, concebut quan la crisi semblava que se superaria amb rapidesa i pressupostat actualment en uns 15 milions d’euros, és “inviable”, abans d’assegurar que hi continuen aspirant, però habilitant nous espais dins de l’edifici del monestir benedictí.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Vilà, sosté que el projecte del museu pictòric “és estratègic” i l’aposta és materialitzar-lo independentment de les subvencions de l’Estat i el govern de la Generalitat, que eren fonamentals per a la reforma de l’antiga fàbrica surotapera.

Diners dels Anlló

Una de les fonts de finançament més factibles pot provenir de la liquidació del llegat dels germans Anlló. Motas va avançar ahir, durant una roda de premsa per fer balanç dels primers cent dies de govern, que reclamaran a la Generalitat la liquidació provisional dels diners recaptats per la subhasta de les propietats tan bon punt es resolgui la venda de la finca de l’hotel Panorama Park, encallada per dues anotacions d’embargament alienes que estan pendents d’aixecar. Amb els diners, el municipi també vol arrencar les obres de renovació de l’asil Surís i els carrers de l’entorn. Entre les prioritats, Motas, Vilà i el socialista Josep Melcior Muñoz van esmentar el cobriment de les rieres de les Comes, el Monestir i Sant Pol, el nou contracte d’escombraries i un espai polivalent, a més de la resolució de les necessitats dels ciutadans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.