Els actes de la Diada a la demarcació es faran al matí

Els actes de la Diada a la demarcació es faran al matí

 

Girona. 11S V . Plaça del Vi. Inici d'actes de la Diada amb manifest i cantada dels Segadors a la plaça del Vi. Després inici de la manifestació de l'11 de setembre a Girona, a partir de les 12.30.
Girona. 11S V . Plaça del Vi. Inici d’actes de la Diada amb manifest i cantada dels Segadors a la plaça del Vi. Després inici de la manifestació de l’11 de setembre a Girona, a partir de les 12.30.

 

Segons Informa El Punt Avui L’Ajuntament de Girona, la delegació del govern de la Generalitat a la demarcació i la Diputació celebraran conjuntament l’acte institucional d’aquest Onze de Setembre, a les onze del matí al saló de descans del teatre (la ubicació d’aquest acte institucional central, es va alternant cada any entre les tres institucions). Prèviament, però, l’acte més matiner d’aquesta Diada 2015 serà a Sant Feliu de Guíxols, amb l’homenatge a qui va ser president de la Generalitat a l’exili, Josep Irla: serà a les nou del matí i constarà d’una ofrena floral a la tomba del president de la Generalitat al cementiri de Sant Feliu de Guíxols, amb l’acompanyament de l’orquestra de cambra de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols. En l’acte hi haurà la presència de representants de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Al llarg del matí tindran lloc ofrenes dels diferents partits polítics a la tomba.

A Sant Hilari Sacalm, també s’homenatjarà un altre personatge històric, el general Moragues, amb una ofrena floral al monument que el general té al municipi. A banda de l’acte conjunt que tindrà lloc el dia 11 a la capital de demarcació, com ja s’ha anat fent aquests últims anys, la majoria dels actes de la Diada organitzats per entitats i ajuntaments gironins s’avançaran al matí per no perjudicar la participació ciutadana en la Via Lliure, que tindrà lloc a la tarda a l’avinguda Meridiana de Barcelona.

A Castelló d’Empúries, on s’escau que aquest dijous s’iniciaran quatre dies plens d’activitats pel festival Terra de Trobadors –un dels esdeveniments anuals amb més participació i públic que es fan al municipi–, es va plantejar si s’havia de reduir la programació amb motiu de la Diada de Catalunya: finalment l’Ajuntament i la comissió organitzadora han optat per mantenir divendres la programació normal del festival (en particular, el mercat medieval). L’acte institucional de l’Ajuntament es farà al matí per facilitar el desplaçament a Barcelona dels que s’han apuntat a participar en la Via Lliure.

Tot aquest estiu, però, qui més ha contribuït a mobilitzar la ciutadania per participar en l’acte de Barcelona del dia 11, ha estat l’ANC, que ha anat organitzant arreu del territori concentracions i assajos del punter gegant: alguns dels actes més destacats van tenir lloc a Girona, l’Escala i la desembocadura del Fluvià.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.