El nou tripartit de Santa Cristina vol destinar mig milió a noves inversions

El nou tripartit de Santa Cristina vol destinar mig milió a noves inversions

 

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

 

Segons Informa El Punt Avui El nou govern municipal de Santa Cristina d’Aro (ERC, Guanyarem i Independents) durà demà a aprovació un seguit de modificacions de crèdit per destinar mig milió d’euros dels romanents locals –més 80.000 d’addicionals provinents de subvencions– a inversions i complementar altres partides de despesa corrent. La partida més destacada, de 152.915 euros, es destinarà a pavimentar diversos carrers del sector del Patronat, però també n’assignen 50.000 a inversions en altres vials, 21.000 a la millora de camins, 53.500 als equipaments esportius i 42.300 a la segona fase del sistema de càmeres de videovigilància.

Abans de la sessió, el portaveu del grup d’Emprenedors, Julio Rico, ha criticat que la proposta s’hagi inclòs en l’ordre del dia “sense consensuar amb l’oposició, per sorpresa, sense cap desglossament de partides i sense participació ciutadana”. L’edil defensa que durant l’anterior mandat, la contenció inversora imposada pels grups de l’oposició, que sumaven majoria al ple, va permetre generar un romanent de tresoreria de 2 milions. I qüestiona que de cop i volta el nou executiu integrat per altres dels partits i edils que aleshores censuraven l’anterior govern, de CiU i el PP, emprengui ara les modificacions.

LA XIFRA

580.000
euros
vol destinar a inversions i partides de despesa extraordinàries el nou govern de Santa Cristina d’Aro

Polèmic encàrrec del ‘formatget’

Una de les partides que Emprenedors veu amb més recel són els 80.000 euros assignats a la redacció del projecte arquitectònic per acabar l’edifici triangular del complex municipal de la plaça Catalunya, conegut popularment com a formatget, per la similitud amb una porció de formatge. L’edifici només està acabat exteriorment, amb les parets perimetrals, mentre que l’interior continua buit des de fa dècades. Concebut com un gran volum per a un auditori, la construcció posterior de l’Espai Ridaura fa que ara aquest ús hagi perdut sentit i sigui complicat aprofitar l’espai, ja que és de gran alçària i l’estructura no preveia cap planta intermèdia. Rico creu que el cost del projecte arquitectònic fa entreveure una inversió que pot voltar el milió d’euros, mentre que l’ús futur de l’edifici no s’ha sotmès a debat. Sumant la resta d’inversions i la intenció de promoure un giratori al Mas Trempat, Emprenedors alerta que la inversió eixugaria els 2 milions de romanent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.