Giraut justifica la puja d’un 41% per ple a Platja d’Aro

Giraut justifica la puja d’un 41% per ple a Platja d’Aro

 

FOTO entrevista Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d'Aro.  Alcaldable per a les eleccions municipals 2015. És president de la Diputació de Girona  X  Careto: No   1119#Lluis Serrat
FOTO entrevista Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d’Aro. Alcaldable per a les eleccions municipals 2015. És president de la Diputació de Girona
X
Careto: No
1119#Lluis Serrat

 

Segons Informa El Punt Avui L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, va admetre ahir que els regidors de l’Ajuntament cobraran 160 euros més per ple en aquest mandat que en l’anterior, un increment del 41% que provoca que es passi dels 390 euros actuals als 550 que estableix el nou cartipàs. Giraut va justificar aquesta puja com a mecanisme de compensació per la pèrdua d’ingressos motivada pels màxims establerts a cobrar en el cas de les comissions informatives.

En l’organització interna que es deriva del cartipàs, s’ha establert que les comissions informatives augmentin en nombre de sessions celebrades, amb la voluntat de “millorar el nivell de transparència de l’administració municipal”, segons assegurava ahir el mateix Giraut.

Això hauria produït, segons assegurava l’alcalde democratacristià, que les despeses de l’Ajuntament en aquest concepte s’haguessin disparat. Per evitar això, el nou cartipàs va establir una quantitat màxima de comissions informatives remunerades que, en el cas d’un regidor de l’equip de govern, seria de 43 i en el cas d’un a l’oposició, de 61.“Sí que és cert que s’apugen aquests 160 euros per assistència a ple però també és cert que es faran un nombre de comissions informatives més gran sense cobrar”, apuntava Giraut.

Les assistències a reunions diverses tenen assignació estipulada. Així doncs, en el cas dels plens, tots els regidors rebran 550 euros per sessió, mentre que per assistir a les sessions de la junta de govern rebran 185 euros. La resta d’indemnitzacions per assistència (comissions informatives, junta de portaveus, consell escolar i meses de contractació) són de 65 euros per sessió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.