El nou govern de Santa Cristina revisarà el POUM i farà un pla d’equipaments

El nou govern de Santa Cristina revisarà el POUM i farà un pla d’equipaments

 

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

 

Segons Informa El Punt Avui El recent pacte entre ERC, Guanyarem i els Independents socialistes per governar a Santa Cristina preveu revisar el POUM, amb participació ciutadana i una “anella verda o pla especial del riu Ridaura”, i sengles plans d’equipaments i noves instal·lacions esportives per establir un ordre de prioritats en el present mandat.

Entre els nous edificis o serveis els tres partits plantegen un banc d’aliments, roba i sabates; una nova biblioteca sense barreres arquitectòniques, un nou local de joventut i una reordenació de la zona esportiva (pavelló, vestidors camp de futbol). Però també parlen de crear noves zones d’aparcament públic, de jocs infantils, pipicans, fer millores en la via pública i les rotondes i refer els murs esquerdats a Romanyà i el pati de l’escola Pedralta, actuacions que l’oposició va tombar en els últims plens a l’exalcalde, Josep Llensa, perquè trobaven el projecte d’obres massa costós.

En el nou cartipàs, l’alcalde, Xavi Sala, es queda les àrees d’Hisenda, Personal i l’Administració Municipal, a més de la gestió de l’obra pública i les instal·lacions esportives municipals. El primer tinent d’alcalde serà el republicà Josep Xifra, que durà Via Pública, Comunicació, Estalvi Energètic i part de Cultura. I ERC ha cedit una tinència d’alcaldia a cadascun dels socis: La segona tinenta d’alcalde serà Sònia Pujol (Guanyarem), que s’encarregarà d’Ensenyament, Participació Ciutadana i Cultura –juntament amb Xifra–, i el tercer tinent d’alcalde, Narcís Palahí (Independents), durà tota l’àrea d’Urbanisme i també assumirà Habitatge.

La quarta tinenta d’alcalde serà la republicana Sílvia Fonoll, amb control sobre les polítiques de Promoció Econòmica, Turisme, Indústria, Ocupació, Mercats i Patrimoni. I l’última regidora d’ERC, Lourdes Fuentes, gestionarà Acció Social, Sanitat, Igualtat, Dona i el Banc d’Aliments.

Finalment, Xevi Figueras (Guanyarem) durà Festes, Lleure, els serveis i la ràdio municipals, i Joan Alcalde (Independents) tindrà el control de la Brigada Municipal, Medi Ambient, Transports, Cementiris i l’Escorxador. Tots dos compartiran les relacions amb les colles del carnaval.

Representants diversos als ens supramunicipals

Els tres grups es repartiran la representació del municipi en els organismes supramunicipals. L’alcalde participarà en les reunions del Consorci de la Costa Brava, la Federació de Municipis, el Consorci de l’Ardenya i la Carta de Tossa. Palahí i el seu segon, Joan Alcalde, participaran en la Mancomunitat del Ridaura –que gestiona Solius–. Sílvia Fonoll assistirà al Consorci de Vies Verdes i Joan Alcalde, al de les Gavarres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.