DECLARACIONS DE JORDI VILÀ (ERC) A RSF

DECLARACIONS DE JORDI VILÀ (ERC) A RSF

 

600-VILÀ

Segons Informa Radio sant Feliu El passat dijous es va celebrar el penúltim Ple Municipal Ordinari a l’Ajuntament de Sant Feliu, en el qual es varen resoldre amb rapidesa diversos tràmits i en el qual ni tant sol es va fer ús dels torns de precs i preguntes.
A la finalització varem poder parlar amb Jordi Vilà, portaveu del grup municipal i candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va experimentar una destacada pujada en els comicis locals del passat 24 de maig.
Amb tres regidors (per uns dies quatre), ERC es considera una peça clau a l’hora de formar govern per la necessitat de pactes que tenen CiU i TSF, amb 6 regidors cadascun, de comptar amb el seu suport per a governar.
Acostàvem el micròfon a Jordi Vilà que declarava: “diu el diari que nosaltres tenim la clau i això ni és veritat ni tampoc la volem. El que sí que volem és participar en la governança de la ciutat i farem cap perquè sigui possible. Evidentment estem parlant amb la resta de grups i això requereix que tinguem un mínim de diligència i de capteniment, la qual cosa fa impossible que pugui avançar res, perquè tampoc no hi ha res.
L’assemblea d’Esquerra sempre decideix aquestes qüestions per sufragi directe i, per tant, no li correspon a cap dirigent ni a cap jerarquia de partit dir-nos el que hem de fer, ara mateix tot és molt tendre”
La qüestió del sobiranisme també ha marcat clarament aquestes municipals i quant als pactes, tot apunta què es tindrà en compte. Segons Vilà: “És un fet històric. Esquerra Republicana s’organitza de forma assembleària. A les qüestions locals l’òrgan sobirà és l’assemblea local i el calendari ve farcit de un desig de llibertat que nosaltres subscrivim íntegrament i, evidentment, estiguem allà on estiguem, i a l’Ajuntament també, farem cap perquè això sigui possible, amb solidaritat amb la resta de forces i vots de regidors i regidores que convinguin amb aquesta voluntat sobirana de la independència de Catalunya. Fa 84 anys que estem esperant tanda i, evidentment, en un equip de govern que això no es tingui present d’una manera preferent, no ens hi entendrem massa”.
Quan faltaven poques hores perquè la Junta Electoral validés dos vots de la CUP, i això provoqués la pèrdua d’un regidor d’ERC, Vilà va fer ús del seu fair play en declarar, d’antuvi, que “la democràcia és així. Si em pregunteu el que desitjo, la resposta és conservar el regidor però si és que no, hi posarem molt bona cara, els donarem la benvinguda i els felicitarem, és clar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.