Giraut (CiU) guanya però perd dos regidors a Castell-Platja d’Aro

El PSC baixa a 4 regidors, ERC puja a 3 i C’s, ICV i PP n’obtenen 1 cadascun

GIRAUT

Segons informa el punt diari, Joan Giraut (CiU) va tornar a guanyar, ahir, els comicis a Castell-Platja d’Aro, però va perdre dos regidors, i, amb només sis edils a partir d’ara, haurà de pactar si vol seguir governant. Concretament, la llista de Giraut –que ha encadenat sis mandats a l’alcaldia, llevat d’un curt parèntesi– va obtenir el 31,34% dels vots, vuit punts menys que el 2011.

També va perdre dos regidors el PSC, que va passar de sis a quatre. La llista encapçalada per Maurici Jiménez va tenir el suport del 23,89% dels electors, gairebé cinc punts menys que la candidatura que el 2011 encapçalava Dolors Padilla.

Al costat contrari, el partit que més suport electoral va guanyar és ERC, que va triplicar-lo: del 6,24% dels vots el 2011 al 18,10% obtingut ahir. Això suposa que la llista d’Estel Rodríguez tindrà tres regidors, quan fins ara en tenia només un.

L’altra victòria de la nit va ser la de Ciutadans, que va entrar al consistori amb un regidor. La candidatura de José Luis Villa va tenir el 7,92% dels vots.

També ICV-EUiA i el PP van mantenir el regidor que ja tenien. ICV-EUiA va augmentar el seu suport (del 7,92% del 2011 al 11,13% ahir) i, en canvi, el PP va perdre vots (del 7,90% de fa quatre anys a només el 5,93% ahir).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.