Assemblea contra jocs inflables

Assemblea contra jocs inflables

 

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

 

Segons Informa El Punt Avui Nosaltres no portem actuació musical, però expliquem la realitat i com ho farem per millorar les condicions de vida de les persones.” L’avís, que llegit pot sonar a disculpa, és la declaració de principis amb què Guíxols des del Carrer, –la nova marca electoral que aglutina ICV, EUiA, Procés Constituent i simpatitzants de l’esquerra alternativa a Sant Feliu de Guíxols– convocaven una assemblea ahir a la tarda a la cèntrica rambla Vidal de la població. Amb la paradeta a punt, unes quantes cadires i un equip de so, una desena de persones van debatre alguns punts del programa electoral, especialment el que fa referència a una rebaixa de les retribucions dels càrrecs electes i els regidors del govern. La proposta, explicava el cap de llista, Jordi Lloveras, permetria generar un estalvi anual d’uns 90.000 euros, que destinarien a un “fons d’emergència social” que permetria cobrir ajudes i prestacions, per exemple, “mentre arriben o no les subvencions” de la Generalitat.

Respecte a la filosofia de campanya, abans de l’acte i a través de les xarxes socials, Lloveras ironitzava que, “si el més important d’una campanya són les actuacions musicals i els inflables”, a la seva formació ho tenen complicat, “segurament per qüestions de pressupost, però també perquè tenim una altra visió de la política”, centrada en el debat d’idees i la presentació del programa. Molts dels altres grups polítics adoben les propostes amb actuacions musicals o refrigeri, recursos perquè el míting entri millor. Però, per Lloveras, això desvirtua la campanya.

Amb tot, la proposta no va reeixir quant a l’afluència de públic. Les assemblees ordinàries que van donar lloc a la formació, l’elaboració del codi ètic, el programa o la candidatura, aplegaven més de mig centenar de persones. Però ahir la gent segurament estava més pel futbol. I és que la rambla guixolenca, a les tardes, només bull de gent en ple estiu.

A més, aquesta tarda, Guíxols des del Carrer ha convocat a una nova cita, amb l’economista, activista i impulsor de Procés Constituent, Arcadi Oliveres. Serà a les 19 h, a la Casa Irla, i de ben segur que hi haurà més públic. Per la setmana decisiva, la pròxima, han previst actes a la plaça Espriu del barri obrer de Vilartagues, un territori amb menys segones residències desertes i amb un electorat a priori més procliu al programa de la formació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.