El graner de vot guixolenc

El graner de vot guixolenc

 

BADIA

Segons Informa El Punt Avui La tòpica postal de Sant Feliu de Guíxols, sobretot per als visitants, és la panoràmica de la badia i els passeigs del Mar i els Guíxols. Però el govern de la façana litoral es decideix, en bona mesura, als barris menys pintorescos de Tueda i Vilartagues. Densos, urbanitzats a corre-cuita durant l’onada migratòria del sud de la península i amb dèficits de serveis bàsics que només l’arribada de la democràcia va aconseguir resoldre. Avui concentren ben bé dos terços de l’electorat i van ser l’històric graner de vots per al PSC de Josep Vicente, primer, i Antoni Juanals, als 90. Joan Alfons Albó, amb CiU, va ser el primer a esquerdar l’hegemonia socialista, el 1999. I el 2003 fins i tot va obtenir una sonada majoria absoluta contra un PSC que tornava a encapçalar l’ara impulsor de la candidatura de MES, Pere Albó.

El 2007, el PSC va aconseguir recuperar vots, però de mica en mica altres partits li van disputar l’espai. Tots per Sant Feliu, per exemple, hi ha acabat consolidant un bon nombre de votants. I la importància de la zona alta guixolenca es pot copsar en el pes dels actes de campanya previstos per les candidatures.

Al marge que, des de fa un parell d’anys, Joan Alfons Albó atén setmanalment els veïns de la zona al Centre Cívic de Vilartagues, l’equipament i la plaça Salvador Espriu –centre social i comercial del barri– seran escenari de dos dels actes principals de la campanya de CiU. Aquest vespre (21 h), hi presenten el programa amb l’actuació d’un cor rociero. I, la setmana vinent, Albó compartirà acte i xocolatada al centre cívic amb l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i l’actuació en directe d’El Peseta.

Tots per Sant Feliu seguirà de prop els moviments de CiU, ja que durant la campanya han instal·lat una oficina d’atenció als veïns en un dels locals de la plaça, amb una enorme fotografia del cap de llista, Carles Motas, a l’aparador. No descarten il·luminar-la aquesta nit, bromegen. Però, per tancar la campanya, el divendres 22, des de les 18 h, també tenen previst un acte a la plaça Espriu amb xocolatada i, de nou, El Peseta, que es prefigura com una arma electoral recurrent.

El PSC va presentar fa setmanes al centre cívic el candidat, Josep Melcior Muñoz, i la setmana passada la plaça Espriu va ser el punt final de la caminada que els membres de la llista van fer per presentar-se als veïns. Fins i tot ERC, divendres passat, va celebrar el Dia del Treball a la plaça –diumenge tornen al barri, a la plaça Drets Humans, amb inflables–. Guíxols des del Carrer també va dur al centre cívic, dimecres, el diputat d’ICV Joan Coscubiela. I la CUP hi fa, cada dijous, les assemblees.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.