“Convé recosir la ciutat per posar-la novament dalt de tot”

“Convé recosir la ciutat per posar-la novament dalt de tot”

 

Candidat Josep Melcior Muñoz, alcaldable del PSC a Sant Feliu de Guíxols. Eleccions Municipals 24 M 20015
Candidat Josep Melcior Muñoz, alcaldable del PSC a Sant Feliu de Guíxols. Eleccions Municipals 24 M 20015

 

Segons Informa El Punt Avui El partit socialista vol governar la ciutat el pròxim mandat però amb la mirada posada clarament al futur. Per això el lema que proposen és: Sant Feliu 2025. Una altra ciutat és possible. Josep Melcior Muñoz ha estat l’escollit per encapçalar la candidatura i es presenta amb una llista renovadora en què no repeteix cap regidor de l’actual consistori.

Dels candidats dels partits principals, vostè és l’únic que no ha estat alcalde. Què creu que pot aportar?
Per una banda, un equip totalment renovat i renovador, i, per l’altra, una proposta que és agosarada des del punt de vista polític i de gestió. No creiem en l’actual gestió municipal i per això proposem un projecte transformador en què aportem experiència, de govern i vital.
Creu que els poden afectar la divisió interna i el ‘vot útil’?
La divisió no afavoreix cap partit polític. Aquest petit trencament, però, és més ideològic que de ciutat i, per tant, no ens hauria d’afectar especialment. Quant al govern local de coalició dels darrers quatre anys, ens ha permès que mantinguem el fil amb el govern socialista dels anys vuitanta i noranta. En aspectes tan bàsics com els socials i l’arquitectònic, s’ha mantingut l’esperit dels socialistes guixolencs fins ara.
Com valora que es presentin tantes llistes. No tenen por de quedar desdibuixats?
La democràcia té això. Hem de valorar-ho positivament perquè beneficia a l’hora d’elegir. Ens acosta a la democràcia i la fa més ferma.
Qui creu que pot aconseguir governar? Pactes a la vista?
Nosaltres estem a favor del consens i el diàleg. I a tants pactes com els que s’hagin de fer. Ja estem establint diàleg amb tothom i tenim capacitat de generar consensos. Per tant, si hi ha aquesta voluntat hi haurà pactes. Ara el que convé és recosir una ciutat que ja està construïda i posar-la dalt de tot.
I com ho faran, tot això?
Portant a terme les línies principals del nostre programa, que són, a grans trets i en primer lloc, generar una economia sòlida per assegurar l’ocupació. Com a segon gran eix de treball volem garantir els drets bàsics de tota la ciutadania establint com a prioritats el menjar i els subministraments d’aigua, llum i gas, així com un habitatge digne. El tercer eix programàtic és l’educació, eina fonamental per garantir la igualtat d’oportunitats. I quan parlem d’educació ens referim des de nivell escolar fins a la gent gran. Entre altres, intentarem oferir la universalització de l’escola bressol a partir dels 2 anys. Aquest punt ens mou molt per vinculació personal, tant meva com del segon cap de llista, Salvador Calabuig, i volem reforçar la idea de ciutat educadora. El quart eix és l’atenció a les persones, sobretot en l’àmbit dels serveis socials i ampliant-ho fins on sigui necessari. Això és part del nostre ADN. I en cinquè lloc, el que anomenem bon govern. És el punt més radical, perquè volem replantejar un nou model de política i de gestió de l’administració local, molt més transversal.
Com veuen la qüestió del passeig i el pàrquing?
El passeig el veiem amb el mínim de cotxes i creiem que cal una solució clara i consensuada per saber on hem d’ubicar els aparcaments de la part baixa de la ciutat. Volem un passeig sense tants vials que esdevingui el passeig en majúscules de la Costa Brava.
I el Thyssen?
La baronessa va apostar per Sant Feliu i Sant Feliu ha d’apostar per la baronessa. No s’ha de perdre més temps: el Thyssen és prioritari i ha de ser una peça bàsica per a la nostra economia turística i cultural.
Com basaran la campanya?
Creiem que la política ha d’estar al costat de les persones i per això sortirem al carrer per estar en contacte amb la gent. Volem ser propers per deixar clar que Sant Feliu és un tot i que hauria de ser al més homogeni possible, tant en l’aspecte urbà com en el de serveis.

El retorn d’un ‘vell’ conegut ganxó

Nascut el 1961, Josep Melcior Muñoz és un veterà activista guixolenc que s’autodefineix com catalanista i federalista. No es tracta de ningú desconegut, sinó tot el contrari, una persona vinculada al partit des dels anys vuitanta i que va ser regidor del PSC entre el 1987 i el 2001, quan governava Josep Vicente. Actualment és el coordinador del grup socialista de la demarcació gironina i continua col·laborant en tot allò que considera que és la defensa de la millor política local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.