“Hem apropat la política local als cristinencs”

“Hem apropat la política local als cristinencs”

Entrevista a l’Alcaldable Julio Rico

Emprenedors per Santa Cristina

Santa Cristina d'Aro. Eleccions Municipals. El cap de llista d'Emprenedors, Julio Rico (1 de la candidatura). Gerent del Santa Cristina Horse Club  Careto: No   1290#eagullo

Com valora el mandat de CiU i el PP?
Segons Informa El Punt Avui El més destacable és que l’oposició ha jugat un paper determinant. Hem fiscalitzat i no ens poden acusar d’haver posat pals a les rodes perquè hem donat suport a un 70% dels punts. El 30% que no ha prosperat ho hem fet per sentit comú. Hem apropat la política al ciutadà i hem pressionat per reduir l’endeutament i no ampliar-lo. Hem aturat una benzinera al nucli urbà, un parc eòlic a Romanyà i un centre islàmic encobert com a aula de repàs fent complir el planejament.
Quines prioritats es marquen?
Hem d’agilitar l’administració municipal, sobretot en matèria d’urbanisme, registre i hisenda, amb una central de compres per estalviar i controlar consums. Cal reduir la pressió fiscal i generar creixement, traduït en llocs de treball. Blindar partides socials i definir amb els veïns un model de poble a 50 anys.
Quin model pensen?
Sostenible i amb interrelació dels sectors comercial, turístic, agrícola i residencial per avançar en una direcció comuna.
Amb vuit llistes es pot avançar en una direcció comuna?
El gran nombre de candidatures no respon a una demanda real dels cristinencs, sinó als moviments de regidors que no tenien possibilitats de repetir. Interessos personals, més que no pas projectes concrets.
Si Llensa és el més votat, li donaran suport?
No ens agrada la paraula pacte, sinó acords vinculats a la capacitat gestora dels regidors. Amb la majoria de grups ens podríem entendre, però no amb qui no ha mostrat voluntat de consens ni una gestió eficaç. Llensa ja era alcalde el 1979 i no té res a aportar. Tenim una oportunitat de canvi del cicle esgotat que es va iniciar amb l’arribada de la democràcia.
Podrien haver fet una moció de censura…
Emprenedors assumirà responsabilitats de govern quan la ciutadania ens ho encomani. Amb un sol regidor segurament no hauria estat legítim.
Quines propostes duran al programa?
Per als cent primers dies volem refer el mur de l’escola sense projectes faraònics; revisar el model del mercat de segona mà; netejar els accessos al poble i aprovar un pla d’inversions anual de consens. Per al mandat, cal activar el parc empresarial i ordenar la zona esportiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.