TSF vol ampliar l’asil de Sant Feliu i fer un parc i un centre cívic a l’edifici vell

TSF vol ampliar l’asil de Sant Feliu i fer un parc i un centre cívic a l’edifici vell

 

http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui Tots per Sant Feliu (TSF) va presentar ahir un dels grans projectes que defensaran durant la campanya guixolenca, una reforma de l’asil Surís que, més enllà de renovar i pràcticament doblar la capacitat de l’equipament assistencial –de les 65 places actuals fins a unes 120–, permetria dotar el centre geogràfic del nucli urbà amb 14.400 metres quadrats de zona verda i un nou centre cívic.

El cap de llista del partit local, Carles Motas, explicava que han refet el projecte que van proposar fa quatre anys. No va amagar que el pressupost global de la intervenció, de 8,7 milions d’euros, imposaria afrontar-lo en cinc fases. Però defensava que la materialització de les zones enjardinades es podria dur a terme amb vista a l’any vinent.

El nou projecte de TSF trasllada l’edifici del nou asil al darrere de l’edifici actual, per alliberar la zona del mur amb façana a Dos de Maig. L’enderroc de la paret permetria alliberar bona part dels espais enjardinats, eixamplar l’angosta vorera i crear algunes de les places d’aparcament que reemplaçarien les que ara hi ha a la plaça Alabric.

Després del parc, caldria tirar endavant la primera fase de l’edifici assistencial, per donar cobertura als 65 interns. I posteriorment es construiria l’altre mòdul i es podria rehabilitar l’edifici històric, on se situaria un centre cívic i un hotel d’entitats, on aposten per crear un espai de trobada entre joves i la gent gran. Finalment, s’abordaria la reurbanització dels entorns de l’asil antic. Motas destaca que la intervenció, a més de millorar l’equipament, revitalitza una zona poc atractiva, de la qual gaudirà el conjunt de la població.

A escala viària, la resta d’aparcaments que es perdrien a la plaça Alabric es repartirien al voltant de les altres zones enjardinades, i hi hauria continuïtat descendent entre els carrers Dos de Maig i Rufo, on ara cal cedir el pas en una illeta. A banda d’això, es generaria una nova placeta a la intersecció dels carrers Adèn i Miquel Surís.

L’herència Anlló i subvencions

El projecte se sufragaria amb la venda del llegat Anlló i altres subvencions que poguessin arribar. Motas defensa que els últims ingressos del llegat van arribar quan era alcalde, 440.000 euros en concepte d’impostos endarrerits que la Generalitat va transferir a principis del 2011. I diu que els diners públics s’han de destinar a projectes com ara la reforma de l’asil, i no pas a subvencionar l’aparcament previst al passeig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada