El 40% d’alcaldables d’ERC al Baix Empordà són dones

El 40% d’alcaldables d’ERC al Baix Empordà són dones

 

Diverses candidates d'ERC al Baix Empordà, amb Marta Rovira  Sílvia Monar Eva Colomer Marta Puig Irene Gerónimo Marta Rovira  Careto: No   1039#Joan Punti

Segons Informa El Punt Avui ERC està tancant vint-i-cinc candidatures a la comarca del Baix Empordà de les quals deu estaran encapçalades per dones. De totes elles, sis es presenten a les eleccions municipals per primer cop encapçalant la candidatura. Aquest és el cas, per exemple de Marta Puig, l’alcaldable al municipi de Forallac. En el mateix cas es troba Irene Gerónimo, cap de llista per la Tallada d’Empordà; Pilar Pagès, que encapçala la candidatura a Regencós; Eva Colomer, que aspira a l’alcaldia de Serra de Daró i Rosa Barrull, que ho farà al municipi de Torrent.

De totes elles, probablement la més experimentada és Maria Carme Güell, ara alcaldessa de Corçà, que s’ha decidit des del Moviment d’Esquerres (MES), aliar-se amb ERC i configurar la candidatura independent amb la marca blanca d’ERC. Güell és alcaldessa des del 2007, havent guanyat les eleccions els dos cops per amplíssima majoria a CiU. Fins ara s’havia presentat amb la marca blanca del PSC. També està experimentada en el govern Mercè Català, de Mont-ras. Català va ocupar l’alcaldia 17 mesos (16 de juny 2007-18 de novembre 2008), en un feu tradicionalment convergent. Sílvia Monar, a Pals, repeteix, sent alcaldessa. Estel Rodríguez tornarà a repetir a Castell-Platja d’Aro encapçalant llista i Susagna Mustera, que és ara regidora a Verges, ho farà ara, com a cap de cartell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.