“Volem afrontar una etapa amb projectes ambiciosos”

“Volem afrontar una etapa amb projectes ambiciosos”

 

FOTO entrevista Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d'Aro.  Alcaldable per a les eleccions municipals 2015. És president de la Diputació de Girona  X  Careto: No   1119#Lluis Serrat

Segons Informa El Punt Avui Fa molts anys que està al peu del canó de la política comarcal i local gironina: tant de regidor a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro (des del 1987), com a alcalde del seu municipi des del 1991 fins a dia d’avui (només ha estat dos anys a l’oposició arran d’una moció de censura), així com presidint la Diputació de Girona, entre altres càrrecs. Tot un gat vell de la política gironina que, malgrat que molts presagien que aquesta serà la seva última etapa política, no es pronuncia ni aclareix si ja té preparat el relleu.
Té corda per a estona?
Vull creure que sí. Valoro molt el present i em presento perquè encara tinc ganes, energia i perspectives amb les quals crec que, acompanyat per un equip de govern que m’ha ajudat en el meu periple, puc aportar quelcom més al meu poble.
Quin balanç fa del mandat?
Si fes una revisió d’apunts de tots els anys que fa que governem, arribaria a la conclusió que aquest últim mandat ha estat la millor de les sis etapes en què he estat alcalde. Hem estat molts anys patint pel deute econòmic, una qüestió que era una llosa i que s’ha resolt força bé. Després de reduir l’endeutament i alliberats d’aquesta tensió a la tresoreria, darrerament hem pogut impulsar nous programes i projectes que s’estan fent i que abans d’acabar l’any es visualitzaran.
Després de tants anys al govern, encara hi ha projecte?
El nostre plantejament és continuar treballant pel poble. Com li deia, en aquesta propera etapa es podrà visualitzar més tot allò que hem endegat arran del cúmul de circumstàncies que han afavorit que actualment tinguem un superàvit al romanent de tresoreria. Un balanç positiu que ha permès reduir el deute i, per altra banda, ens permet afrontar una nova etapa en la qual preveiem invertir en projectes ambiciosos.
Quins serien aquests projectes.
Des de temes socials com ara el nou centre cívic a Castell d’Aro i l’ampliació del centre cívic de Platja d’Aro, fins a altres més culturals com l’ampliació de la biblioteca actual, amb què se’n doblarà l’espai. L’adequació definitiva de la masia Bas com a centre cultural i la recuperació de l’antic casino de Castell d’Aro, que té una forta càrrega sentimental. A l’estiu ja tindrà viabilitat i serà transitable el camí de ronda de l’accés nord. També caldrà resoldre definitivament la recollida de les aigües plujanes i clavegueram al centre de Platja d’Aro, que en els propers dos anys estarà resolt. I com a dinamitzador econòmic i projecte estel·lar, l’auditori-teatre-palau de congressos, que ja podem anunciar que abans d’acabar el proper mandat serà una realitat.
Hi ha qui diu que Platja d’Aro està perdent pes específic en el sector del turisme. És cert?
S’ha de vigilar molt amb aquest tema, en què l’Ajuntament hi té a veure en bona part, però també el teixit comercial, d’oci, lleure i hostaleria. A mi m’ha tocat viure-ho des dels dos costats, com a empresari que he estat i com a alcalde. El que ha succeït és una evolució en què algú legítimament pot pensar allò que “temps passats eren millors” o també que Castell-Platja d’Aro-s’Agaró s’ha sabut enfrontar i adaptar als nous temps i als mercats per continuar sent un referent com a municipi turístic i centre d’oci i comercial. Aquest centre ha aguantat tots aquests anys de crisi donant la sensació que hi havia voluntat d’arremangar-se i aguantar la crisi, voluntat de reconduir-se i transformar-se al to dels nous temps. Crec que amb més perspectiva podrem valorar millor l’esforç que hem fet tots plegats al llarg d’aquests anys.
Quant a l’oci, com s’ha afrontat el seu pes específic i com preveuen actuar-hi?
L’equilibri entre l’oci nocturn i la convivència de la gent resident s’ha gestionat i s’ha reduït molt la conflictivitat. Per aquest motiu, avui per avui, no ens plantegem que l’oci surti de l’oferta que hi ha al centre de Platja d’Aro.
I què en diu, de la pèrdua de singularitat pel que fa al comerç amb la desaparició d’establiments emblemàtics com Magatzems Vall, l’Ivan…
Abans de tot, un respecte total a la decisió dels empresaris privats, que han estat molt sovint els grans dinamitzadors del centre comercial a cel obert que és Platja d’Aro. Aquesta transformació que estem veient ens modernitza i ens posa més al dia pel que fa a les zones comercials que es veuen arreu del país i del món. La implantació de franquícies pot beneficiar les botigues del costat que puguin oferir una oferta complementària que, a més, reforçaria el comerç de Platja d’Aro.
Han estat efectives, les mesures d’increment de seguretat?
Si ens atenim a les dades, la instal·lació de càmeres a les urbanitzacions ha minimitzat les incidències. Això, juntament amb l’acció preventiva i el sistema d’identificació de vehicles, que també ha ajudat a detenir presumptes delinqüents.

Una llarga trajectòria

Militant d’Unió Democràtica de Catalunya, és regidor de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro des del 1987 i ha estat alcalde en dues etapes: del 1991 al 2009 i del 2011 fins avui. És president de la Diputació de Girona. A la foto, apareix amb la maqueta d’un avantprojecte anterior al lloc on s’ubicarà el futur auditori
ll. serrat

Darrera actualització ( Dijous, 26 de març del 2015 12:19 )
Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 26-03-2015 Pàgina 56

DESA LA NOTÍCIA A:
Desar-la al meu compte Seguir la notícia
Des del registre pots veure i gestionar totes les notícies desades i de les que en fas seguiment.
Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Yahoo! Barrapunto.com Meneame Twitter Facebook! La Tafanera
Comentaris
Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d’identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Enquesta
Enquesta: Us sembla bé que la final de la Copa del Rei es disputi al Camp Nou?
Us sembla bé que la final de la Copa del Rei es disputi al Camp Nou?
Sí, l’afició del Barça no s’haurà de desplaçar
Sí, el Camp Nou té més capacitat
No, s’hauria d’haver escollit un camp neutral
No, s’hauria d’haver jugat al Santiago Bernabéu

Cinema a Castell-Platja d’Aro
El año más violento

Home. Hogar dulce hogar

Mi tierra

National Gallery

Quina pel·licula vols veure?
A quina sala de cinema vols anar?

Més llegides

26/03/15 07:43 Barcelona. Un dels pilots era fora de la cabina de comandament abans de l’accident, segons ‘The New York Times’
26/03/15 02:00 En Milla era vital
26/03/15 02:00 barcelona. Famílies trencades
26/03/15 02:00 girona. De moment hi ha 10 víctimes gironines
26/03/15 02:00 Barcelona. Arriba la gasolina barata
26/03/15 02:00 Catalanofòbia ‘low cost’
26/03/15 02:00 GIRONA. No diguis blat…
26/03/15 02:00 Els voltors i les hienes
26/03/15 02:00 valència. El PP aprova en solitari la llei de senyes d’identitat
26/03/15 10:35 Barcelona. Un avió que cobria ruta Barcelona-Munic aterra d’emergència al Prat

Tradueix-nos – Translate

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.