Allau de llistes per omplir a Santa Cristina

Allau de llistes per omplir a Santa Cristina

 

Santa Cristina d'Aro

Segons Informa El Punt Avui Fins a set llistes electorals volen aspirar, de moment, a governar o tenir presència en el pròxim consistori de Santa Cristina d’Aro, segurament massa per a un municipi amb un cens que el 2011 va ser de 3.410 electors i on aleshores sis formacions ja van competir per 13 escons. Quatre anys abans, el 2007 i amb només 11 cadires en joc, només CiU, el PSC i ERC havien presentat llistes.

El resultat el 2011 va ser un consistori fragmentat on només CiU, amb cinc edils, va aconseguir governar en minoria amb el regidor del PP. Els quatre regidors del PSC, dos d’ERC i un d’Emprenedors van restar en l’oposició, quatre partits que volen repetir. Però les diferències en el si de la federació i el partit socialista, fins ara, ja han afavorit l’aparició de dues candidatures més: MES i Guanyarem Santa Cristina des del carrer.

Només CiU –que torna a apostar per Josep Llensa–, ERC –amb el retorn de Xavier Sala–, Emprenedors –on tindrà continuïtat Julio Rico– i MES –al voltant de l’actual regidora de CiU Carme Soler– han fet oficials els noms dels seus alcaldables. A excepció d’Emprenedors, els primers a començar a preparar la candidatura, les altres formacions encara estan acabant de cercar els noms per omplir les candidatures.

Pel PP, el cap de cartell previsiblement serà l’actual portaveu, Sebastián Mateo, però el partit no farà oficials els alcaldables fins al març. El PSC, per la seva banda, ha patit la mort de l’exalcalde i darrer alcaldable, Ricard Herrero, i les reticències dels fins ara regidors a continuar representant les sigles. Fonts de l’agrupació local de la Vall d’Aro, però, expliquen que estan treballant per tornar a presentar una candidatura. Exsocialistes com ara Joan Bou i Sònia Pujol, finalment, s’han implicat amb altres veïns en l’experiència de Guanyarem, amb l’objectiu de presentar una llista unitària de l’esquerra alternativa (ICV, EUiA, la CUP i Procés Constituent) que elegiran de manera assembleària en les pròximes setmanes.

La incògnita d’Oriol

El teòric primer representant d’Unió en la llista de CiU, Jordi Oriol, va donar per fet en el darrer ple que no aniria en la candidatura encapçalada per Llensa, però l’agrupació local dels socialcristians encara no ha resolt quin serà el seu encaix en una llista comuna de CiU.

Darrera actualització ( Dilluns, 23 de febrer del 2015 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 23-02-2015 Pàgina 41

DESA LA NOTÍCIA A:
Desar-la al meu compte Seguir la notícia
Des del registre pots veure i gestionar totes les notícies desades i de les que en fas seguiment.
Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Yahoo! Barrapunto.com Meneame Twitter Facebook! La Tafanera
Comentaris
Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d’identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Enquesta
Enquesta: Quina presència ha de tenir la religió a l’ensenyament?
Quina presència ha de tenir la religió a l’ensenyament?
Cap
Poca
Més ecumènica
Molta

Cinema a Santa Cristina d’Aro
El francotirador

El libro de la vida

Quina pel·licula vols veure?
A quina sala de cinema vols anar?

Més llegides

23/02/15 02:00 ‘Hi ha que ser bilingües, clar’
23/02/15 02:00 Trias i Colau
23/02/15 02:00 Barcelona. Laics, però no tant
23/02/15 02:00 Barcelona. Objectiu: pisos turístics
23/02/15 02:00 Barcelona. Validació històrica
23/02/15 02:00 I fins al 27-S, què?
23/02/15 08:48 Barcelona. ‘Birdman’ triomfa als Oscars
23/02/15 02:00 Barcelona. Municipals mirant cap al 27-S
23/02/15 02:00 SEVILLA / GIRONA. La factura del desgast
23/02/15 02:00 barcelona. Rajoy retalla 1.400 milions en ajuts a la dependència

Tradueix-nos – Translate

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.