Soler i Oriol no pleguen del govern cristinenc de CiU, tot i bastir llistes pròpies

Soler i Oriol no pleguen del govern cristinenc de CiU, tot i bastir llistes pròpies

 

Santa Cristina d'Aro

Segons Informa El Punt Avui L’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Llensa (CiU), manté de moment el compromís de mandat de dos edils del seu govern, Carme Soler i Jordi Oriol, que tenen clar que en les municipals no figuraran en la candidatura de la federació. Soler fa setmanes que treballa per presentar una llista adscrita al Moviment d’Esquerres (Mes) i aquest cap de setmana acaba d’estrenar un web en què es postula “per impulsar el canvi”. Aviat estrenaran local obert cada tarda al públic i una bústia de suggeriments oberta als veïns.

Malgrat això, la regidora de Serveis a les Persones deixa clar que amb Llensa els uneixen “molts anys d’amistat” i que “en cap moment” li ha suggerit la possibilitat de plegar. Respecte a la voluntat de canvi, Soler censura la “mala maror” que hi ha hagut en els darrers anys en la política local, i aposta per “no entrar en el joc brut”. Vol aprofitar l’experiència de govern per continuar fent feina, i ja avança que l’acompanyaran dos joves –Oriol Bosch i Albert Costa– en la candidatura electoral.

Pel que fa al socialcristià Jordi Oriol, proclamat l’any passat com a cap de llista d’UDC al municipi, l’escenari és més incert. Al ple de dijous passat va donar per fet públicament que no tornarà a compartir llista amb Llensa. Però després de la sessió, segons l’edil, van arribar a un acord amb l’alcalde per acabar el mandat.

Oriol, ara per ara, contempla tres possibilitats: convèncer Unió per concórrer als comicis en solitari, aconseguir suports per presentar una plataforma independent o, simplement, no presentar-se. Ho decidirà en les pròximes setmanes.

PSC i Guanyem també es preparen

El trencaclosques de llistes cristinenques confirmades el completen el mateix Llensa –que està perfilant els noms de la seva candidatura–, ERC –amb el retorn de Xevi Sala com a cap de llista– i Emprenedors, que van ser els primers a presentar-se, amb Julio Rico com a cap de llista, i que asseguren que pactaran amb qui sigui menys amb l’actual alcalde.

En paral·lel, però, en els darrers dies també ha transcendit un manifest signat per ICV, EUiA, la CUP i Procés Constituent per explorar la presentació d’una candidatura d’esquerra alternativa sota les sigles de Guanyem Santa Cristina d’Aro. Divendres passat es van reunir per explorar la possibilitat d’articular una candidatura amb vista al maig.

I en darrer lloc, l’agrupació del PSC de la Vall d’Aro també treballa per presentar llista pròpia, després que la portaveu, Tere Moreno, i altres membres del grup municipal –la darrera, la regidora Sònia Pujol, que va dimitir dijous passat– hagin declinat anar en la candidatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.