El número 1 d´Unió a Santa Cristina no vol seguir amb Llensa

El número 1 d´Unió a Santa Cristina no vol seguir amb Llensa

 

numero

Segons Informa Diari De Girona El candidat número 1 d’Unió Democràtica de Catalunya a Santa Cristina d’Aro, Jordi Oriol, ha anunciat que rebutja compartir llista amb l’actual alcalde, Josep Llensa (CiU), de manera que descarta ser a la llista de la federació nacionalista a les eleccions municipals d’aquest mes de maig, ja que tornarà a ser encapçalada pel batlle. Oriol, que és regidor a l’equip de govern, argumenta “diferència d’opinions” respecte de Llensa i, de fet, algunes d’aquestes discrepàncies s’han evidenciat públicament en plens. D’altra banda, el batlle i alcaldable per CiU ha manifestat que Convergència Democràtica l’ha autoritzat a confeccionar la llista amb els membres que ell vulgui, i en la qual, en principi, no hi haurà cap dels quatre regidors que actualment té la federació.

Jordi Oriol volia optar a ser el cap de llista de CiU a les eleccions municipals. Almenys, desitjava que hi hagués com unes primàries si hi havia algun altre candidat. Aquesta opció, però, va ser descartada pels dos partits de la federació nacionalista ja que d’acord amb el pacte que tenen, a Santa Cristina el cap de llista ha de sortir de CDC. En tot cas, fou nomenat número 1 d’Unió, és a dir, que seria el primer membre democristià de la llista de CiU. Aquest número correspon al tres de la llista, però ja no l’ocuparà després del seu anunci que no vol compartir candidatura amb Llensa. Oriol diu que parlarà amb la direcció comarcal d’Unió sobre aquest assumpte, però el cert és que se li obren tres opcions: o deixar la política o anar amb un altre partit o crear-ne un altre.

Oriol ha argumentat la decisió perquè tenen “diferències d’opinions” i de treballar, de manera que considera que “no seria just que si tornessim a governar, ho acabés pagant el poble”. El regidor reconeix que aquestes diferències ja hi són ara, però “intentarà acabar el millor possible el mandat per responsabilitat”, una posició que ja ha comentat a Llensa.

Així, descartat Oriol, l’alcalde ha concretat que cap dels regidors no anirà a la llista d’aquest mes de maig. Carme Soler encapçalarà la llista de MES mentre es desconeix si Joan Pareta i Eva Claret aniran a un altre partit o deixen la política. Llensa ha exposat que fou CDC el que li va demanar que repetís com a alcaldable, per la qual cosa va condicionar encapçalar la llista al fet que el partit li deixés confeccionar-la amb els membres que ell vulgués, siguin de la seva confiança i no repetir situacions com la d’aquest mandat, on per exemple el número dos de la llista Salvador Ribot va passar-se uns mesos a l’oposició abans de deixar l’acta de regidor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.