Llensa accepta fer la nova llista de CDC a Santa Cristina

Llensa accepta fer la nova llista de CDC a Santa Cristina

 

Santa Cristina d'Aro

Segons Informa El Punt Avui La direcció comarcal de Convergència al Baix Empordà i la presidenta del partit a Santa Cristina van encarregar dilluns a l’alcalde, Josep Llensa, que prepari la nova candidatura per als comicis municipals del maig vinent. La tria va rebre el vistiplau majoritari de l’assemblea cristinenca de CDC, tot i que Llensa –que ha acceptat l’oferta– s’ha reservat el dret de renunciar-hi finalment passat un període de 15 dies.

Entre els arguments dels responsables comarcals, defensats pel president, Joan Català, el partit valora la feina del govern de Llensa en un mandat de crisi econòmica, en minoria al ple i amb tibantors dins del mateix grup de CiU. Pocs mesos després dels comicis del 2011, el número dos, Salvador Ribot, va abandonar la disciplina de la federació. I durant la resta del mandat hi ha hagut altres episodis de discrepàncies entre Llensa i edils del grup, que en algun cas han acabat votant en sentit contrari al proposat per l’alcalde.

Les condicions de Llensa

L’alcalde ha posat, a més del període de 15 dies per veure si la relació entre CDC i UDC supera la jornada del 9-N, “llibertat total” per confeccionar una llista de la seva confiança, “sense persones que se’n desmarquin”. Llensa no aclareix si comptarà amb el socialcristià Jordi Oriol, que tot i haver-se mostrat crític, fa un mes va ser proclamat candidat d’UDC.

Entre els reptes per fer una llista amb garanties “per aspirar a la majoria absoluta o obtenir un triomf clar”, l’alcaldable situa el d’engrescar gent jove, un dels objectius que s’havia fixat la direcció local a principis d’any fins i tot per succeir Llensa, que s’havia compromès d’inici només fins al final del mandat.

L’encaix difícil d’Oriol com a cap de llista i amb Llensa

La direcció d’Unió Democràtica al Baix Empordà va confiar en el tinent d’alcalde Jordi Oriol el primer lloc dels socialcristians en la pròxima llista a finals de setembre, després que l’edil s’hagués presentat públicament per rellevar Llensa com a alcaldable. La jugada, d’una banda, va servir per avançar-se a CDC, però no va fer moure els pactes entre els dos partits sobre les sigles que lideren la candidatura a cada municipi. Santa Cristina, de sempre, ha tingut alcaldable convergent.

Fonts pròximes a la direcció comarcal de Convergència han admès que no podien prescindir de Llensa sent l’alcalde, el candidat més votat el 2011 i amb predisposició per continuar. En aquest context, i si tant CDC com UDC mantenen la federació després del 9-N i volen evitar llistes separades l’any vinent a Santa Cristina, l’advertiment de Llensa que vol “llibertat total” no és gratuït. Caldrà deixar passar uns dies per veure si el número 1 d’UDC hi encaixa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.