Correus veta enviaments del 9-N a Girona i Platja d’Aro

Correus veta enviaments del 9-N a Girona i Platja d’Aro

 

Girona. Correus es n

Segons Informa El Punt Avui El govern de CiU a l’Ajuntament de Girona, d’una banda, i membres de CiU, ERC i l’ANC de Castell-Platja d’Aro, de l’altra, van topar ahir amb el vet de Correus a repartir enviaments d’informació d’utilitat per participar en la jornada electoral del nou 9-N. Tot i haver contractat i cobrat les despeses de les campanyes amb antelació, responsables de l’empresa van comunicar ahir la negativa i la van atribuir, en el cas de Platja d’Aro, a “ordres de dalt”, sense entrar en gaires més detalls.

Fonts del gabinet de comunicació de Correus, ahir al migdia, argumentaven que les trameses s’havien considerat material electoral i que, per tant, quedaven sotmeses a criteris de la llei postal. “Calia fer comprovacions prèvies per garantir, per exemple, que els continguts fossin imparcials, fet que hauria dilatat el termini de lliurament dels materials”, al·legaven. Com que faltaven només cinc dies per a la jornada del
9-N, argumentaven, s’ha optat per retornar els lots de correspondència i evitar que s’haguessin repartit amb retard la setmana vinent, una situació que també hauria generat controvèrsia.

La situació, però, ha generat indignació en el govern gironí, que ahir va decidir amb urgència encarregar a l’empresa Giroassist, del grup Mifas, el repartiment de les 50.000 cartes amb informació diversa sobre els horaris, llocs de votació i tràmits necessaris per poder participar en la jornada.

Els busos de Platja d’Aro

A Castell-Platja d’Aro, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), CiU i ERC havien contractat a Correus divendres el repartiment de 1.500 fulls volants informatius, en aquest cas sobre el servei de busos gratuïts que diumenge oferiran perquè els veïns vagin a votar. L’únic equipament públic on diumenge hi haurà urnes serà l’IES Ridaura, a Castell d’Aro, de manera que els autobusos facilitaran el tràmit als residents de s’Agaró i Platja d’Aro que no puguin fer servir vehicle privat.

D’entrada, la regidora d’ERC, Estel Rodríguez, explicava ahir que els empleats de Correus no van posar cap objecció a la tramesa. Però ahir al matí li van demanar que anés a recollir els fullets i els diners del pagament. L’edil republicana considera aquests fets un “atemptat contra la llibertat d’expressió”, i va anunciar que denunciaran la negativa als serveis de defensa dels consumidors.

Rodríguez es mostrava més indignada encara perquè la publicitat “no fa esment en cap moment de cap tendència de votació” i als busos hi podran pujar “òbviament” partidaris del sí i del no.

Per part de CDC, el regidor Josep Maria Solé lamentava que hauran de recórrer a una altra empresa privada i argumentava que havien confiat en Correus perquè el servei es reparteix alhora que la correspondència postal, de manera que es prioritzen les llars que són primeres residències. La població del municipi és d’unes 10.800 persones, però hi ha més de 20.000 habitatges.

Amb fullets o sense, els busos gratuïts entre Castell d’Aro, Platja d’Aro, s’Agaró i l’IES Ridaura circularan diumenge de 9 a 20 h amb una freqüència d’uns de 30 minuts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.