L’oposició reclama a Platja d’Aro un debat pel comerç

L’oposició reclama a Platja d’Aro un debat pel comerç

 

Platja d'Aro. Edific

Segons Informa El Punt Avui L’anunci que Magatzems Vall de Platja d’Aro tancarà a partir del 31 de gener per deixar pas a una nova gran botiga de la cadena Mango va planar sobre el ple municipal de dimecres al vespre, quan els tres grups de l’oposició van demanar al govern de Joan Giraut debat sobre un nou pla d’usos per al nucli comercial. La portaveu d’ERC, Estel Rodríguez, va plantejar, per exemple, fer un cens de comerços per detectar mancances. Pedro Torres, d’ICV, va reclamar mesures o incentius per protegir algunes activitats. I el socialista Maurici Jiménez va recordar que el petit comerç, en conjunt, té “més poder de creació d’ocupació” que els gegants que puguin aterrar al poble.

La regidora de Turisme i Comerç, Imma Gelabert, va matisar unes declaracions de benvinguda a les inversions de Mango i Inditex, després que els altres grups alertessin de la pèrdua immediata de llocs de treball entre majors de 45 i 50 anys. La regidora va dir que s’havien “tret de context” i va coincidir que la notícia és trista, però que és una decisió privada i el govern no hi pot fer res.

Finalment, Gelabert va manifestar la disposició de l’executiu per abordar un debat específic i encarregar estudis per reforçar el comerç. Els representants del PSC, ERC i ICV, però, van trobar a faltar algun compromís de calendari, sobretot pel fet que resten pocs mesos per a la fi de l’actual mandat.

Opcions de revitalitzar locals buits

El president de l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro, Salvador Giraut, creu que el canvi d’activitat a l’edifici dels magatzems atraurà nou públic a la zona comercial, ja que serà “la botiga de Mango més gran de tota la demarcació”. Pel comerciant, pot ser “un revulsiu per ajudar a revitalitzar” locals buits situats en carrers secundaris o algunes galeries comercials que els anys de crisi han deixat amb ben poca activitat.

Quant al debat entre petit comerç i la irrupció de les grans franquícies, Giraut creu que cal veure-les com una oportunitat. L’empresari diu que els negocis tradicionals s’han de saber adaptar a l’escenari. “S’ha de cercar una oferta totalment diferenciada i apostar cada cop més per l’especialització i el tracte personalitzat amb cada client”, aspecte que algunes grans marques no poden cuidar fins a l’extrem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.