El PP defensa el no a la consulta però s´absté a Santa Cristina d´Aro

El PP defensa el no a la consulta però s´absté a Santa Cristina d´Aro

 

SEBASTIA

Segons Informa Diari De Girona El Partit Popular ha defensat el no a la consulta però el regidor de Santa Cristina d’Aro va preferir abstenir-se. El representant popular Sebastián Mateo forma part del govern amb CiU, com a responsable de Serveis a les persones. Mateo se sumava així al regidor de Camarles, que va votar a favor. La situació contrasta amb la d’altres municipis on el PP forma part del govern, com Torroella de Montgrí, però va decidir mantenir la postura oficial i votar en contra de la consulta.

En la majoria de poblacions però, el PP va optar per mantenir la seva postura. Així, el ple extraordinari de Figueres va aprovar ahir la moció a favor de la consulta del 9-N amb els vots a favor de tots els grups (CiU, PSC, ERC, CUP, ICV i el regidor no adscrit) i els vots en contra del PP.

La sala de plens va acollir un nombrós públic assistent amb banderes independentistes i una de contrària a la independència, en un ple en què la posició general va ser en defensa de la “democràcia” i el dret dels ciutadans a expressar-se a les urnes.

L’alcaldessa, Marta Felip, va defensar la importància del moment històric i va insistir en el fet que ahir el document es va aprovar amb el suport del 85% de la ciutadania de Figueres.

La regidora d’ERC, Mireia Mata, que va assegura que “som democràtics i volem saber el que pensa tothom”. Des de la CUP, Joan Font va defensar el total suport a la consulta i a la desobediència “amb el que calgui” i, Xavi Monfort (ICV) va fer un clam a la democràcia.

El regidor no adscrit Esteve Gratacós va fer una defensa del “camí cap a l’Estat propi” i Pere Casellas (PSC) també va defensar el dret a votar el 9 de novembre afirmant que “no podem estar al costat dels que amenacen”.

La portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, va insistir en el fet que es tracta d’una consulta “il·legal i contrària a l’Estat de dret”.

Mocions a tot arreu

Figueres va ser la principal ciutat gironina a aprovar ahir la moció però també es van convocar més plenaris. El consistori de Lloret va celebrar ahir la sessió i que va servir per tirar endavant la proposta. Tots els partits van votar a favor a excepció del PP i el regidor no adscrit, Josep Cortés.

En el cas d’Olot, el text es va aprovar amb els vots a favor d CiU, PSC i ERC i el vot en contra de PP i PxC. Al ple de Torroella de Montgrí es va donar suport a la consulta amb 15 vots a favor (CiU, ERC, LEST, UPM, Coet i el regidor no adscrit), mentre que només s’hi va oposar el PP.

La Diputació de Girona portarà avui al ple el text. “Ens agradaria aprovar-la per unanimitat”, va explicar el portaveu de CiU a la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

També van donar suport al text en favor de la consulta els consistoris de Palamós, Hostalric, Banyoles, Santa Coloma de Farners o Platja d’Aro. Girona i Blanes ja han anunciat que ho faran al llarg d’aquesta setmana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.