Moció de suport a la convocatòria del 9-N

Moció de suport a la convocatòria del 9-N

 

4ae9573756ec86c521e01a380539f586_L

Aprovada en el Ple extraordinari del 22 de setembre

El Ple extraordinari de 22 de setembre de 1014, de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro aprova una moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Aquesta moció s’ha portat al plenari després que l’alcalde, Joan Giraut, assistís en la seva condició de president de la Diputació de Girona, a la sessió extraordinària del Parlament de Catalunya, que va aprovar la Llei de consultes.

L’objectiu de la llei és permetre la consulta del 9 de novembre que va acordar el 12 de desembre passat la majoria del Parlament, a través dels grups de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. A més a més de concretar la data, les quatre formacions polítiques també van acordar la pregunta, que és doble: Vol que Catalunya esdevingui un estat?. I, en cas afirmatiu, Vol que aquest estat esdevingui independent?.

La Llei de consultes es fa per permetre als poders polítics de Catalunya realitzar consultes a la ciutadania amb la finalitat de conèixer la seva opinió sobre una determinada actuació. La llei es va admetre a tràmit el 19 de març de 2013, i a l’agost passat, el Consell de Garanties Estatutàries va emetre un dictamen que valida de manera íntegra el text de la proposició de llei i verifica que el seu contingut s’ajusta a l’Estatut de Catalunya i a la Constitució espanyola.

El reglament de la llei estableix que les consultes no són vinculants i que hi podran votar els majors de 16 anys. El divendres 19 de setembre es va aprovar al Parlament de Catalunya la Llei de consultes, el marc legal que permetrà que es pugui votar el proper 9 de novembre, un cop hagi estat convocada la consulta pel president de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.