Els regidors de Platja d’Aro tornen 5.200 euros cobrats

Els regidors de Platja d’Aro tornen 5.200 euros cobrats

 

El regidor del PP de

Segons Informa El Punt Avui Tots els regidors de Platja d’Aro (set de l’equip de govern i tres de l’oposició) hauran tornat a final de mes els diners rebuts irregularment per assistència a meses de contractació, ja sigui a través de transferència bancària o a través de ser-los descomptada la quantitat a retornar de la següent nòmina. Aquesta pràctica que, segons es va admetre durant el ple de dilluns passat ha vingut succeint des de l’any 2011, es considera una errada sense mala fe des de tots grups municipals, malgrat que els tres grups a l’oposició, amb diferents tonalitats d’exigència, reclamen explicacions per l’errada continuada.

Tres són els regidors que, segons la regidora d’Hisenda i Règim Intern Dolors Guirado (CiU), ja han tornat els diners cobrats irregularment a través de transferència bancaria. Aquest és el cas d’Imma Gelabert, que ha retornat 1.820 euros per l’assistència a 28 meses de contractació (65 euros per assistència); Pep Solé que n’ha tornat 910 euros per 14 meses i Albert López que ha fet una transferència de 715 euros per onze assistències a meses de contractació. Aquests tres regidors són de CiU i estan a l’equip de govern. A la resta de regidors els seran descomptats perquè així ho han demanat –segons exposa la regidora Guirado– en la següent nòmina. El total de diners cobrats des de principi d’aquest mandat és de 5.200 euros.

Els altres set regidors que han rebut compensacions són Peter Kosidlo (PP) que va rebre 1.040 euros per setze assistències; l’alcalde Joan Giraut (CiU) que va cobrar 65 euros per una assistència; Dolors Guirado (CiU), 260 euros per quatre meses; David Prohias (CiU), 65 euros per una mesa i els tres regidors a l’oposició Maurici Jiménez (PSC) i Estel Rodríguez (ERC), 130 euros, per dues assistències cadascun d’ells i el regidor d’ICV, Pedro Torres, 65 euros per una.

Qui té responsabilitat?

Els tres grups a l’oposició ICV, ERC i PSC, amb regidors que també havien cobrat alguna assistència, es van preguntar durant el ple per les responsabilitats per l’errada, que, la regidora a l’equip de govern Dolors Guirado es va atribuir com a descobridora –cap membre de l’oposició la va contradir en aquest punt durant el ple– del cobrament irregular.

La portaveu d’ERC Estel Rodríguez va afirmar que “hi pot haver desconeixement i bona fe, però que arribi a passar tres anys seguits és que no hi ha hagut diligència”. Per altra banda, va lamentar les “errades constants” del departament i va afirmar que calia investigar. “Aquest Ajuntament és un desastre”, va afirmar.

El regidor d’ICV Pedro Torres, d’altra banda, va intentar sembrar dubtes en fer notar que era “cridaner” que la regidora Guirado hagués denunciat la situació just després de la mesa en què hi havien assistit regidors de la oposició. Així mateix, el portaveu del PSC Maurici Jiménez va fer notar que hi ha regidors de l’equip de govern que feia que cobraven les meses de contractació des de l’any 2011 i va afirmar que “les praxis irregulars comporten responsabilitats polítiques”. I també va preguntar: “Poden garantir que no tornarà a passar?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.