Els comptes de Sant Feliu, sense suport de l’oposició pel retard i el repartiment

Els comptes de Sant Feliu, sense suport de l’oposició pel retard i el repartiment

 

Ple municipal de San

Segons Informa El Punt Avui Cap dels grups de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu va donar suport ahir a la nit a la proposta de pressupost municipal per a aquest any, que es va aprovar només amb els vots dels dos grups del govern (CiU i el PSC). Tots per Sant Feliu (TSF), ERC i el PP van votar-hi en contra, mentre que el regidor d’ICV-EUiA, Joan Prat, es va abstenir en trobar, igual que Carles Motas (TSF,) que les partides socials són “insuficients”: “Parlem molt del turisme familiar, però ens preocupem poc de les famílies.”

Ligero va defensar els números i va argumentar que l’altra prioritat, la dinamització econòmica, persegueix “la millor ajuda: que tothom trobi feina perquè no hagi de recórrer als serveis socials”. La regidora d’Hisenda va argumentar que els 10.000 euros d’ajuts per a les plusvàlues dels afectats per desnonaments “cobririen tots els casos que s’han adreçat als serveis socials durant el 2012 i el 2013”.

El republicà Jordi Vilà va fonamentar la seva oposició en dos aspectes: l’elevada factura d’escombraries (19% del pressupost) i el mal servei que es presta, d’una banda, i el suport del govern a l’aparcament sota el passeig dels Guíxols. Vilà va apostar per dos pàrquings elevats a la Corxera i Cala Sants, més barats i dissuasius per al trànsit de pas.

Ligero va recordar que el contracte d’escombraries amb Cespa està “blindat” i que el cost s’eleva per un índex massa baix de reciclatge per part dels veïns. Segons l’edil, el regidor de Serveis, Quim Clarà, ja ha començat a estudiar les bases per al futur concurs. Pel que fa a l’aparcament, Joan Vicente va avançar que ja s’ha encarregat l’estudi econòmic i que l’aposta és que el pàrquing sigui un revulsiu urbanístic per a l’eix.

El fet que els comptes s’aprovin per tercer any seguit a mig exercici va empènyer el PP i TSF cap al vot contrari. El popular Òscar Álvarez va qüestionar l’aportació a l’Associació de Municipis per la Independència. I Motas va criticar, a més del recent contracte d’un gestor turístic, que el pressupost endarrerit concentri en només sis mesos les inversions.

Amb ironia, però, es va apostar “un pèsol que l’any vinent, electoral, el pressupost estarà al gener”. I Ligero li va replicar que les inversions en curs continuaran al 2015, quan compten mantenir el volum amb el PUOSC, i que els retards han permès estalviar cada any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.