A Sant Feliu de Guíxols ja han votat un miler persones

El vot anticipat a Sant Feliu va començar fa dies i ja se n’han recollit 1.000. Així ho van explicar els portaveus de Guíxols Decideix en una xerrada, ahir, al centre cívic Tueda en què van assistir Joan Sala, Alfons Hereu, de la Coordinadora, i el regidor de CiU Miquel Lobato, que van fer una crida al vot en els sis locals que s’habilitaran.

Els organitzadors de la consulta sobre la independència a Sant Feliu de Guíxols aniran a recollir el vot anticipat a les cases aquesta setmana vinent. Segons explica Joan Sala, membre de la Coordinadora, «encara hi ha gent que té por que el vegin votar». Per això s’ha habilitat un telèfon, el 697.400.000, per tothom que vulgui votar abans i tingui reduïda la mobilitat, pensant en gent que es trobi a l’asil o fins i tot a l’hospital de Palamós. Aquest cap de setmana s’aprofitaran actes per recollir vots, com ara la presentació del llibre Els altres andalusos, al centre cívic de Vilartagues, avui, a les 6 de la tarda, o una xocolatada i botifarrada, demà diumenge, al passeig i als jardins de Juli Garreta. Dissabte el vot es podrà fer tot el dia a la rambla Vidal i diumenge al matí, al passeig de Mar.

La diada de Sant Jordi es podrà fer també vot anticipat tot el dia a la rambla Vidal i el dia 25 d’abril es podrà votar de les nou del matí fins a les vuit del vespre en sis locals diferents: els dos centres cívics de Tueda i Vilartagues, cedits pel consistori; la Casa Irla; la Cambra de Comerç; la galeria d’art Kroma i el Centre Excursionista Montclar.

Votar amb el cap alt

El regidor de CiU, Miquel Lobato, va demanar ahir el vot «per aconseguir el respecte a través de les urnes» i poder anar «amb el cap ben alt» com a societat. Lobato va fer referència a consultes anteriors en què hi ha hagut participacions baixes, d’un 20%, i va dir que «això no serveix». Va qualificar el 25 d’abril d’una «festa de la participació» en què «no es dóna armes als independentistes sinó que només es dóna l’opinió». Alfons Hereu, de Guíxols Decideix, va dir que «sovint per ser català sembla que s’hagi de demanar perdó», recordant el retard del TC en la sentència sobre l’Estatut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.