Fan retirar l’estelada de les samarretes de base de l’Aro

Fan retirar l’estelada de les samarretes de base de l’Aro

Segons Informa El Punt Avui Tres equips –l’infantil, el cadet i el juvenil– del futbol base de l’Aro Cultural i Esportiva, de Castell-Platja d’Aro, van començar fa tot just un mes la temporada amb una petita estelada a l’esquena de les samarretes, sobre el dorsal. Però la inclusió del símbol independentista en l’uniforme va incomodar alguns pares, que van expressar el malestar a la junta del club.

D’entrada, la cosa no va passar d’aquí, però, la setmana passada, la qüestió va arribar al ple municipal en forma de pregunta subscrita pels grups del PSC i ICV-EUiA. El portaveu ecosocialista, Pedro Torres, va qüestionar la “barreja de l’esport de base amb l’afany de proselitisme”, igual que la regidora socialista Pilar Ferrero. Els dos grups van instar el govern municipal a demanar la retirada de l’emblema o, en cas contrari, a replantejar la subvenció anual del consistori per al funcionament de l’escola de futbol del club.

En veure la polèmica, fins i tot abans que arribés al ple, el president del club, David Puig –exregidor d’ERC al consistori i darrer cap de llista de Solidaritat Catalana (SI)– va decidir encarregar la substitució de l’estelada per la senyera, que esperen tenir resolta al llarg de la setmana vinent. El regidor d’Esports, Albert López (CiU), va avançar que la junta del club s’havia avingut a retirar l’emblema de les samarretes després que els fessin arribar la “recança” i el “desacord” d’alguns pares. I tot i qualificar la qüestió de “patinada de la directiva”, va elogiar-ne la “resposta ràpida” per posar fi a la polèmica.

“Manca de suports”

El president del club, David Puig, explica que l’esmena de les samarretes no implicarà un sobrecost gaire elevat, “com a molt, entre 75 i 100 euros”, que assumirà l’entitat. Però lamenta que un afer menor hagi hagut d’arribar al ple i la “manca de suports polítics”, un fet crucial per acabar prenent la determinació d’incloure la senyera. La portaveu d’ERC, Estel Rodríguez, que va substituir Puig a final del darrer mandat, es va mantenir al marge de les intervencions dels altres dos grups de l’oposició. Però ja havia exhaurit el seu torn per formular precs i preguntes al final del plenari.

Fins ara, les samarretes dels equips no duien cap bandera. De fet, la resta de categories, més enllà de l’infantil, el cadet i el juvenil, continuaran jugant amb les de la temporada anterior, que ni tan sols inclouen la senyera a l’esquena.

El president traça un paral·lelisme entre el desenllaç de l’episodi i les tebiors dels catalanistes que, tot i ser favorables a la independència, no gosen defensar-la. Puig defensa que, en cap cas, hi havia la pretensió d’incomodar ningú i, tot i respectar la postura de les famílies contràries, hi afegeix que la majoria no havia expressat cap objecció a les noves samarretes.

Puig, finalment, manifesta la seva “sorpresa” pel fet que ni el PSC ni ICV-EUiA posin cap objecció a la senyera estelada que oneja al castell de Benedormiens de Castell d’Aro, per bé que hi pugui haver veïns que tampoc ho comparteixin, però ho atribueix a possibles interessos electorals. A diferència d’altres poblacions baix-empordaneses, com ara Palafrugell, la Bisbal o Pals, a Castell-Platja d’Aro l’estelada no oneja als accessos viaris del municipi, però el govern que encapçala Joan Giraut va plantar l’any passat una senyera geganta a la rotonda que, sobre la C-31, separa Castell d’Aro i Platja d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.