1a CATALANA – La història que mai canvia U.E.VILASSAR MAR, 2 – A.D.GUÍXOLS, 1

Segons Informa Tribuna Ganxona Una altra decisió arbitral polèmica en els últims minuts del partit evita que el Guíxols sumi un punt en un derbi gironí força igualat.

El Guíxols va jugar aquest passat dissabte el partit corresponent a la 21ena jornada de la 1a catalana contra el Lloret, equip que estava situat a la penúltima posició a la classificació. Per aquest partit, Monràs tenia les baixes de Medina i Pajares, per acumulació de targetes. Garrido va tornar a estar a l´onze titular, compartint el doble pivot amb Pau Menéndez, provocant que Uri Vila jugués en una posició més avançada.

El partit va començar molt tens i amb nervis, els dos equips s´hi jugaven molt. Des de l´inici, el Guíxols va tenir opcions d´avançar-se al marcador amb jugades a pilota aturada. Defensivament, no van estar tan bé com de costum, passant moments de dificultat, on el Lloret va estar a punt de marcar en diverses vegades, però el pal, i Tena i Pedregosa a últimes instàncies, van evitar-ho. Al 31, un mal rebuig de Castilla amb el peus va permetre a Riki  fer pujar l´1 a 0 al marcador. Amb aquest resultat, es va arribar a la mitja part, en un primer temps amb poc futbol.

A La segona part, el domini va passar a mans del Guíxols, que va controlar la pilota i va anul·lar completament el poc futbol que té el Lloret.

Al minut 58, una falta provocada per Peke a la frontal de l´àrea, va suposar el gol de l´empat del Guíxols. Carlos Gómez la va tocar en curt i Uri Vila, amb un xut molt fort, va superar la barrera i va entrar a la porteria per la dreta del porter local. El bon joc que oferia el Guíxols feia entreveure que serien capaços d´emportar-se la victòria, ja que dominaven totalment al Lloret. Al final del partit, al 83, un greu accident va provocar que el partit estigués aturat 15 minuts.

El jugador local Kutxo, que feia 2 minuts que havia entrat al terreny de joc, va xocar fortuïtament amb Castilla, i va quedar estès sobre el terreny de joc. Al veure la gravetat del cas, van trucar a  les assistències sanitàries , que van tardar excessivament en arribar. Aquesta aturada, sumat a les baixes temperatures,  va perjudicar un Guíxols que estava jugant bé i es veia capaç de guanyar el partit. Un cop reprès el partit, l´àrbitre assistent va decidir ser el protagonista del partit.

En una jugada sense cap tipus de perill dins l´àrea blaugrana, només ell va veure un penal molt més que dubtós. Ni els jugadors ni el cos tècnic del Guíxols es podien creure el que estaven veient. L´àrbitre, que tampoc ho va veure, va haver de preguntar a l´assistent què havia de xiular, i finalment, va donar penal a favor del lloretencs, que Ivi va transformar en gol.

Amb encara alguns minuts per davant, els visitants van intentar sense encert igualar el marcador. Però el xou encara no havia acabat. En temps afegit, Monràs volia donar entrada a Xavi Mora pel Pol Ros, per intentar esgarrapar un punt in extremis.

El mateix assistent del penal, un cop el canvi fet, va fer sortir novament Xavi Mora del camp per revisar que ho portés tot correcte. Quan el jugador va tornar a entrar al camp, es va baixar els pantalons per posar-se la camiseta per dins, cosa que l´àrbitre va interpretar com una burla, i li va ensenyar la vermella. Monràs, va protestar enèrgicament aquesta decisió, i també va veure la vermella.

Al final, es van perdre 3 punts per detalls que escapen del control de l´equip. Es pot perdre per jugar malament, o ser inferiors, però últimament, les decisions arbitrals han perjudicat a l´equip, que veu com el seu esforç no obté recompensa.

El pròxim partit, a casa contra el Ripollet, torna a l´horari habitual de les 5 de la tarda.