Bojos que corren 3.0

Bojos que corren 3.0

Segons Informa El Punt Avui Fa tot just un any, una onada de fred siberià afectava Catalunya, i a les comarques gironines les temperatures mitjanes no superaven els zero graus. Els centres escolars tancaven pels problemes de mobilitat, i el cap de setmana es va córrer la primera edició de la Cursa Nocturna de Rocacorba, amb 600 atletes que es van trobar les begudes isotòniques dels avituallaments congelades pels efectes del fred. Aquest dissabte, en la segona edició de la cursa amb sortida de Canet d’Adri, l’organització de la prova ha completat les inscripcions amb 700 corredors. Una demostració més de l’augment de la febre per córrer curses de muntanya, la presència de les quals no para de créixer en el calendari –n’hi haurà fins a l’estiu, cada cap de setmana–. L’última a aparèixer, la Romànic Extrem: 7 d’abril a la Vall de Bianya, amb marató i mitja marató.

Canvis en el calendari

Abans-d’ahir al vespre es va presentar a Barcelona la segona edició de la volta a la Cerdanya d’ultrafons, que es correrà el 8 de juny i que substitueix l’Ultra Trail de l’Emmona en el calendari de la segona copa FEEC-Lafuma de curses d’ultraresistència. La VCUF, que té distàncies des de 12 fins a 215 quilòmetres, està apadrinada per Kilian Jornet –l’organitza el seu pare, Eduard– i serà la tercera de les quatre proves de la copa. La quarta és un altre clàssic, la travessa Núria-Queralt, que arribarà a la vint-i-tresena edició i es farà el 6 de juliol amb 92 quilòmetres i 5.800 metres de desnivell. L’Emmona es manté en el calendari, i serà el 15 de juny a Sant Joan de les Abadesses (42km i 106 km).

50a pujada als Àngels

El 17 de març es durà a terme la cinquantena edició de la pujada a peu al santuari dels Àngels, les inscripcions per a la qual es poden fer, des d’ahir, mitjançant el lloc web oficial de la prova que organitza el GEiEG.

També a les Vies Verdes

Sense desnivell positiu, les Vies Verdes, que van ser l’escenari l’any passat de la Intermón Oxfam Trailwalker, i per a l’edició del 2013, que es tornarà a fer d’Olot a Sant Feliu de Guíxols (100km) ja hi ha més de 140 equips inscrits –són de 4 persones i han de recaptar 1.500 euros per a l’ONG–. I en aquest mateix escenari, entre Girona i Sant Feliu de Guíxols, es correrà la primera marató de les Vies Verdes el 24 de febrer. Diumenge se’n farà el segon entrenament oficial amb sortida del carrer Emili Grahit de Girona.

El calendari més proper.
Nocturna de Rocacorba.
2 febrer (11 i 24 km).
Trail Tradeinn Aiguaviva.
10 febrer (20).
Cursa Hivernal Campdevànol.
17 febrer (9,5, 15,5 i 40).
Trail Tradeinn les Planes.
17 febrer (20).
Marató de les Vies Verdes.
24 febrer (42 i 21).
Maratrail Bonmatí.
24 febrer (20, 32 i 50).
Marató Salvatge Sant Hilari Sacalm.
3 març (42 i 21).
Pujada a peu al santuari dels Àngels.
17 març (9,5).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.