El derbi de diumenge farà tornar Ferran Nierga a un camp que li porta molt bons records

El derbi de diumenge farà tornar Ferran Nierga a un camp que li porta molt bons records

Segons Informa Tribuna Ganxona El proper diumenge, el Guíxols juga a casa el derbi contra el Peralada, el qual servirà perquè el fins el passat juny jugador de l´Ateneu Ferran Nierga, ara a l´equip altempordanès, torni a la que fou la seva casa mig any després.

Tots els aficionats al Guíxols coneixem Ferran Nierga i Gelabert (Girona, 11 de Juny del 1991). Titular indiscutible a l’equip en les dues últimes temporades, aquest estiu va decidir fer un pas més a la seva carrera i va marxar al Palamós. Però poc abans de començar la llliga de Tercera Divisió va ser cedit al Peralada, equip que ens visita aquesta setmana. A Tribuna Ganxona hem aprofitat per parlar amb ell.

L’estiu passat vas abandonar la disciplina del Guíxols i vas fer el salt a la Tercera Divisió, a les files del Palamós. Quan vas decidir abandonar el Guíxols i per què?
Acabada la temporada 2011-2012 rebo la trucada d’un directiu del Palamós que em fa una oferta per fitxar allà. Desprès de meditar-ho un parell de setmanes, decideixo acceptar-la, bàsicament perquè era una proposta objectivament més ambiciosa.

Després d’unes setmanes de treballar a les files del degà, decideixen cedir-te a un club de Primera Catalana perquè no disposaves de minuts amb el Palamós. Com et va afectar la notícia de la cessió?  Com vas veure tots les canvis que es van fer a la plantilla i la destitució del tècnic Edu Urdiales?
En primer lloc, m’agradaria aclarir que la cessió no va ser per falta de minuts, sinó per un seguit d’altres motius que no val la pena fer esment. Evidentment, no va ser una notícia gens agradable. Era la mateixa setmana que començava la lliga i la il•lusió per debutar a una nova categoria era molt gran. Malgrat tot, vaig tenir la gran sort que, l’endemà mateix de la mala notícia, vaig rebre algunes trucades d’entrenadors o directius d’altres clubs de primera catalana que m’oferien un lloc al seu equip. Llavors tenia un dilema (beneït dilema) d’escollir.
Pel que fa a la destitució d’Edu Urdiales no vull comentar gaire cosa perquè tampoc sóc qui per opinar. Malgrat tot, cap a ell només tinc bones paraules per la sinceritat que em va demostrar.

Finalment acabes a les files del Peralada. Què et va portar a acceptar la proposta del club altempordanès?
Va ser una decisió realment molt complicada. El fet de conèixer el cos tècnic, excompanys, i la proposta futbolística que em semblava que volia posar a la pràctica el Peralada, em van fer decantar. Val a dir que estic molt orgullós i satisfet de la meva tria.

Quan buscaves equip per a la cessió, va sortir sobre la taula el nom del Guíxols com a possible opció? T’hauria agradat tornar a la que ha sigut durant molts anys casa teva?
Va sorgir la opció, sí. Com he dit abans la tria va ser molt complicada i evidentment me la vaig plantejar com a opció. Quan recordo la meva etapa al Guíxols tot en són bons records. Han estat dues temporades i una mica més en les que he aprés moltes coses i he fet bons amics.

Com et trobes en un Peralada plagat d’exjugadors de l’Ateneu?
Estupendament bé, satisfet. Per sort, aquí a Peralada, al igual que al Guíxols, la pinya dins el vestidor és molt bona. A part, la proposta futbolística m’agrada molt. Malgrat que els resultats no estan acabant de sortir, treballant com ho estem fent estic segur que arribaran.

Aquesta setmana, contra tot pronòstic, vau caure contundentment a casa contra un rival, el Ripollet, que arribava com a cuer destacat de la categoria. Què va passar per acabar amb un 0 a 3 en contra?
Doncs és complicat d’explicar. Després dels 30 primers minuts de domini nostre, amb inclús alguna bona ocasió per marcar, ells ens fan els tres gols en el darrer quart d’hora de la primera part. Difícil d’entendre, ells sense fer gaire cosa ens havien fet tres gols… A la segona part i amb nou vam aguantar el tipus. Una derrota que ens servirà per aprendre.

Esteu situats a mitja taula, a només dos punts del Guíxols. Quin partit  i quin Guíxols espereu per diumenge?
A aquestes altures de la temporada la posició a la classificació és anecdòtica. Enllaçar un parell de victòries seguides et fa estar amunt i perdre’n dos, avall. Evidentment esperem un Guíxols molt fort, que es troba en ratxa. A més, el Josep Sunyer no és un camp fàcil per cap rival.

Quins records et queden a la memòria dels anys que vas estar a Sant Feliu?
Molt bons. Sempre serà el meu primer equip amateur i el que em va donar l’oportunitat de debutar i créixer com a jugador a primera catalana.

Coneixes molt bé la plantilla i la manera de jugar de Monràs. Quin jugador de l’actual plantilla te l’emportaries amb els ulls tancats cap a Peralada? Per què?
Això és complicat de respondre… cada jugador té les seves qualitats i les explota allà on es troba.

Ja saps com funciona sempre la nostra última pregunta: un resultat per diumenge?
Una victòria del Peralada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.