John Rigau, l’home del canvi a la federació espanyola

John Rigau, l’home del canvi a la federació espanyola

Segons Informa El Punt Avui L’advocat de Sant Feliu de Guíxols John Rigau (45 anys), actualment vicepresident i secretari general de Pepsico a l’Europa occidental, entra amb tota la força possible al món del tennis liderant una candidatura a la presidència de la federació espanyola destinada a foragitar del càrrec l’andalús José Luis Escañuela.

Rigau es va presentar ahir oficialment com a candidat i va confirmar que, certament, no ha ocupat mai cap càrrec ni en cap club ni en cap federació. “No estic contaminat, si es pot dir així”, va admetre Rigau, que té l’aval del president de la federació catalana, Joan Navarro, que tindrà la tasca d’unir el tennis català, encara dividit.

Per Rigau, el seu millor bagatge és la trajectòria de més de 20 anys en una gran multinacional. “Sempre he jugat a tennis, dels 7 als 18 anys vaig ser monitor, sóc soci de dos clubs i estimo aquest esport no només perquè m’agrada, sinó pels valors que hi al darrere”, va explicar el candidat, que viu a Barcelona, a les instal·lacions del RCT Barcelona. Les eleccions es convocaran probablement després de la final de la copa Davis entre la República Txeca i Espanya i es podrien acabar celebrant al febrer.

Rigau, que aquestes últimes setmanes ja ha negociat amb les diferents federacions territorials amb resultats “esperançadors”, va anunciar el seu compromís de no cobrar pel càrrec –una diferència sensible respecte d’Escañuela, que viu del sou de president– i d’envoltar-se dels millors professionals en cada àmbit. També va esbossar algunes línies del seu programa: un pla director esportiu amb un sistema de captació de talent piramidal, un pla de màrqueting per ampliar la base de patrocinadors, convertir les llicències (més de 100.000) en un servei i no en un peatge i desemvolupar les competències de les federacions territorials i posar punt i final als seus enfrontaments.

“Ser català no em perjudicarà”

Rigau es va mostrar convençut que la situació política actual no el perjudicarà contra un andalús que encadena tres anys al poder i que pot vendre els èxits en la copa Davis contra un rival desconegut. “Ningú em pot associar a cap moviment polític perquè mai m’ha interessat aquesta faceta i, de fet, per feina sempre m’he mogut en l’àmbit internacional. Es tracta precisament de despolititzar la federació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.