1a CATALANA Som de Primera Catalana! A.D.GUÍXOLS, 1 – F.C.CERDANYOLA, 1

Segons Informa Tribuna Ganxona El Guíxols va aconseguir aquest diumenge la permanència matemàtica a Primera Catalana. No va necessitar ni guanyar, amb la derrota del Peralada, 0-1 contra la Gramenet B, en va fer prou.

Tot i l’alegria final, el partit va ser més aviat gris i ensopit per part dels blaugrana. Amb una victòria aconseguien la permanència sense dependre d’altres equips, però en cap moment  va donar la sensació que es pugués guanyar el partit. El Cerdanyola va mostrar-se sòlid darrere, i a la primera part va disposar d’ocasions per avançar-se. I així va ser, al 24 Jorge va posar per davant el Cerdanyola i contra les cordes el Guíxols. Als locals els costava arribar amb claredat a la porteria degut a la solidesa defensiva dels visitants, sumat a més, a la baixa de Peke, que complia el seu segon partit de sanció. Però poc abans del descans, Xavi Mora va rematar amb el cap un llançament de còrner i va empatar el matx.

A la segona part, poca cosa a dir. El Guíxols va sortir amb nervis, molt propis de la situació en què es trobava. El Cerdanyola, sense res en joc, donava l’empat per bo, i es va dedicar a aguantar el resultat. Hi va haver ocasions per les dues bandes, però es va veure una segona meitat molt ensopida.

Un cop acabat el partit, i amb l’empat a la butxaca, calia esperar el resultat del Peralada. Amb un empat o derrota dels altempordanesos, els ganxons en feien prou per celebrar la permanència. Hi va haver molta incertesa, ningú sabia del cert el resultat, però finalment, es va confirmar la derrota del Peralada a casa, i així, la salvació de Guíxols, que jugarà un any més a Primera Catalana.

El pròxim partit, al camp del Vilassar, és intranscendent per als de Monràs, però no per als de casa, ni molt menys pel Palamós, ja que ambdós s’hi juguen la segona plaça. Una victòria o empat del Guíxols, combinat amb una victòria del Palamós, podria significar l’ascens a 3a divisió dels baixempordanesos, que s’estalviarien fer la promoció degut a l’ascens del Prat a 2aB. Si el Guíxols perd, el que pujaria directament seria el Vilassar. Així doncs, un Guíxols salvat serà el protagonista de la última jornada de la temporada.

Moltes felicitats als jugadors, equip tècnic i directius per aquesta salvació!!!