1a CATALANA Un pas de gegant cap a la salvació C.E.PREMIÀ, 1 – A.D.GUÍXOLS, 3

Segons Informa Tribuna Ganxona Victòria importantíssima del Guíxols al camp del Premià, que permet els de Monràs acomodar-se a la zona tranquila de la classificació.

A falta de 5 jornades per a finalitzar la competició, aconseguir una victòria és molt més complicat degut a tot el què s’hi juguen els equips. Pujar, salvar-se… tres punts ho donen tot, i els equips estan disposats a deixar-s’hi la pell. El Guíxols no ho tenia fàcil, visitava un equip en zona perillosa, el Premià, que, amb 29 punts, necessitava la victòria per a somiar en la salvació. Però per als de Sant Feliu la victòria suposava començar a respirar i encarar el derbi empordanès contra el Figueres sense urgències.

Les baixes van fer canviar el dibuix tàctic a l’inici. Chicho, normalment lateral, va jugar de mig per la banda dreta, i Cervera de lateral dret. L’inici prometia un partit intens, hi va haver ocasions per als dos equips però el Guíxols va tenir més encert. Al minut 7, Peke va avançar els visitants aprofitant una pèrdua de pilota de Tamudo. Al cap de poc, el Premià va tenir una bona ocasió, però Sergi Andrés la va rebutjar. En aquesta jugada, el porter va patir un greu xoc i va necessitar assistència mèdica. El domini era del Guíxols, que no va tardar gaire a eixamplar la distància. Nierga, que ahir va ser dels millors, va sorprendre el porter visitant Cuevas amb un xut potent des de fora l’àrea. Tot indicava un partit plàcid, però el record de la remuntada del Ripollet era molt recent, i ningú donava el partit per guanyat. Però no va ser així, ja que al límit de la primera part, unes mans de Pedregosa a la frontal de l’àrea van permetre que el local Rovira marqués de falta directa. Després del gol, es va xiular el final del primer temps.

El Guíxols va començar el segon temps amb canvis. El porter Carlos Arribas va haver de substituir Sergi Andrés, lesionat, i poc abans del descans, Fàbregas havia substituït Poderoso. El Premià va sortir a buscar l’empat i hi va posar molta intensitat, però sense encert. Als 20 minuts de la segona part, Pau Sala va marcar en un contraatac letal que va sentenciar el partit. Amb el marcador a favor, el Guíxols va voler aguantar el resultat i va dedicar-se a parar el Premià que, nerviós, no n’encertava cap. Van tenir-la en diverses ocasions, una d’elles de lliure indirecte, però un encertat Arribas i la mala sort van fer que el marcador quedés igual. El Guíxols també va tenir les seves al contraatac, però tampoc hi va haver encert.

Finalment, el matx va acabar amb un 1-3, i un bon partit del Guíxols que es posa amb 41 punts, a 9 del descens directe i a 6 de la promoció de descens. A més de la victòria, cap dels equips de la zona de descens va guanyar, per tant, això amplia distància i permet encarar els 4 partits que resten amb una mica més de calma. Però no es pot abaixar la guàrdia, ja que matemàticament encara no hi ha res fet.

El pròxim partit ens visita el líder, el Figueres, que només necessita un punt per proclamar-se campió de la categoria. El Guíxols afronta un dels partits més difícils de la temporada, però sense urgències. Preparar el partit de diumenge amb 6 punts de coixí respecte el descens dóna més tranquil·litat.