Ni un detall descontrolat

Ni un detall descontrolat

Segons Informa El Punt Avui El MIC comença demà a Palamós, però fa temps que l’organització hi treballa. Ahir hi va haver una altra de les cites clàssiques, el primer contacte massiu amb tots els col·laboradors, a Santa Coloma de Farners. Uns 220 voluntaris van rebre unes quantes instruccions perquè tot surti rodó. En cinc dies de competició, s’acumulen molts partits (530) i no hi pot haver espai per a la improvisació. “Sempre hi ha petits detalls que ens poden ajudar a créixer més, si cal”, comenta el director, Juanjo Rovira. “Des de donar els trofeus de participació en la inauguració en comptes de les finals perquè n’hi ha que ja són fora, fins a repartir pomes i taronges després de cada partit.”

Després d’una reunió general, amb els conceptes bàsics i la consigna de fer entre tots que l’esdeveniment funcioni al mil·límetre, es van distribuir les tasques i responsabilitats i es van fer trobades per sectors. Hi ha col·laboradors que tenen responsabilitats als camps i d’altres, als hotels. A cada camp hi ha un director, que ha de tenir controlat tot el que hi passa. També hi ha fisioterapeutes, metges i ajudants, a més dels àrbitres, que són col·legiats de la delegació gironina de la federació catalana. Als hotels, hi ha els responsables del control dels resultats i totes les dades, la gestió dels desplaçaments i dels arbitratges. A més, cada equip té assignat un guia, que es converteix en l’ombra de cada expedició. La seva presència és especialment necessària per als conjunts estrangers.

Per a molts col·laboradors, en la cita d’ahir només es tractava de refrescar les idees, perquè ja són veterans. “Hi ha gent que demana fer les vacances de la feina aquests dies per venir a col·laborar en el MIC. N’hi ha que vénen d’Anglaterra, de Madrid, d’Andalusia o de Múrcia”, explica Rovira. Per al nucli de l’organització, hi ha feina durant tot l’any. “Ja tenim preparada la imatge del MIC 2013, els preus i les dates definides. Hi ha equips, sobretot els de lluny, que ja marxaran diumenge amb la informació de la pròxima edició.

Seguiment minut a minut a les xarxes socials

Un quadre de resultats que ocupava bona part d’una paret als hotels de concentració dels equips acaparava tota l’atenció a mesura que s’acabaven els partits i sobretot quan avançava la competició. El cartell als hotels encara hi és, però ja no és la via més ràpida i directa que tenen tots els participants per saber resultats i encreuaments. Un dels avenços que ha prioritzat l’organització del MIC és l’aplicació de la tecnologia. Primer va ser la transmissió per missatges de mòbil dels resultats tan bon punt se sabien, i ara és la potenciació de les xarxes socials. El MIC té obert comptes a Twitter i a Facebook, que actualitza en tres idiomes (català, castellà i anglès). El compte de Twitter tenia ahir a la tarda uns 1.700 seguidors en el compte en català, uns 2.000 en el que està en castellà i uns 700 en anglès. Durant el desenvolupament del torneig, les xifres prometen augmentar molt. També es poden trobar tots els resultats al seu lloc web oficial: www.micfootball.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.