L’ajuntament de Santa Cristina d’Aro se suma, un any més, a l’Oxfam Intermón Trailwalker de Girona

L’ajuntament de Santa Cristina d’Aro se suma, un any més, a l’Oxfam Intermón Trailwalker de Girona

Els propers dies 6 i 7 de maig tindrà lloc a la província de Girona una nova edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro torna a involucrar-se amb la prova esportiva i solidària més important. La prova és un desafiament esportiu en equip (4 persones que marxen o corren i dues persones de suport) que consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 55 quilòmetres en un màxim de 16 hores. Les dues proves tindran com a punt d’inici el municipi d’Olot i finalitzen a Girona.

Aquest any es consolida, per segon any consecutiu, el recorregut de 10 quilòmetres a realitzar en 4 hores per poder gaudir de tota l’experiència amb la família, amics o companys de feina per gaudir de la natura alhora que es contribueix al repte de recaptació. La ruta transcorre per la Via Verda de Girona, des de Santa Cristina d’Aro fins a Sant Feliu de Guíxols. Els equips poden ser de fins a 10 persones i hi poden participar menors d’edat.

Els equips han d’aconseguir, per poder participar, 500 euros per a la distància de 10 quilòmetres i 1.500 per a la prova de 100 i 55 quilòmetres. Amb els fons recaptats, Oxfam Intermón cobrirà emergències humanitàries causades pel canvi climàtic com inundacions o sequeres. Oxfam Intermón millora l’accés a l’aigua segura i condicions adequades d’higiene i sanejament, i desenvolupa nous projectes que permetran a les persones més vulnerables adaptar-se als efectes del canvi climàtic i poder tenir una vida digna.

Les distàncies i les sortides s’efectuen des de punts diferenciats i seran les següents:

• 100 KM: Sortida el dissabte 6 de maig, d’Olot a Sant Feliu de Guíxols.

• 55 KM: Sortida el dissabte 6 de maig, d’Olot a Girona.

• 10 KM: Sortida diumenge 7 de maig a les 11 hores, de Santa Cristina d’Aro a Sant Feliu de Guíxols.

Participar a l’Oxfam Intermón Trailwalker és formar part del moviment global Oxfam contra la pobresa i la injustícia. Actualment se celebra a 9 països: Hong Kong, Corea del Sud, Índia (2 esdeveniments anuals), Austràlia (3 esdeveniments anuals), Nova Zelanda, Bèlgica, França (2 esdeveniments anuals), Gran Bretanya i Espanya. A Espanya es va organitzar el primer Trailwalker el 2011 i des del 2014 fins al 2019 ha comptat amb dues edicions anuals: Madrid i Girona. El 2017 i 2018 la prova també es va desenvolupar a Euskadi.

A l’edició del 2022 a Girona van participar un total de 209 equips (1.258 participants), dels quals, el 58% dels equips eren corporatius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.