Antonio Manuel Mateos esdevé el guanyador de la primera edició del Gran Premi ciclista ‘Sant Grau’

Antonio Manuel Mateos esdevé el guanyador de la primera edició del Gran Premi ciclista ‘Sant Grau’

Santa Cristina d’Aro va acollir ahir diumenge, 20 de febrer, el 1er Gran Premi Sant Grau, una prova ciclista de carretera que enguany ha celebrat la seva primera edició. La cursa en línia ha estat organitzada pel Club Sant Grau Cycling Costa Brava, juntament amb el Club Atlètic Santa Cristina i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, des de la seva àrea d’Esports.

A la prova hi han participat 200 persones, el màxim acceptat pel reglament en aquest tipus de curses en carretera, repartides entre les categories Màster 30, 40, 50, 60 i fèmines. Un gran èxit segons va anunciar l’organització, tenint en compte que era la primera edició i que les places es van exhaurir en tan sols dues setmanes.

El punt de sortida i arribada de les categories de Màster 30, 40 i 50 es va efectuar a Santa Cristina d’Aro, concretament a l’alçada del restaurant Ruta Baviera, i els corredors van efectuar una ruta de 93 quilòmetres amb gairebé 1.100 metres de desnivell positiu, que passava per Sant Miquel d’Aro, Romanyà de la Selva, Sant Antoni de Calonge, Riu d’Or, La Ganga, la Bisbal d’Empordà, Vullpellac i Peratallada, amb tornada pel mateix camí exceptuant la part final, on el grup va arribar a la meta després de passar per Castell-Platja d’Aro.

El podi general va coincidir plenament amb la categoria de Màster 40, donat que els tres primers corredors en travessar la meta estaven inscrits en aquesta categoria. Així doncs, la primera posició se la va endur l’Antonio Manuel Mateos (RR Bikers Club), seguit per l’Hector Abad (Gurubike Grupo El Reloj) i en Josep Oriola (RCB Motor Begues-Ibermica).

En la categoria de Màster 30 el podi va estar format per l’Albert Giol en primera posició (Cycling No Limit Cardedeu), Juan Antonio Rodríguez en segona posició (Ratpenat Club Ciclista) i en Gerard Colomer, que va entrar tercer (Voltregà Club Ciclista). Pel que fa a la categoria de Màster 50, l’Eduard Verges (Gicu) es va endur el podi, seguit d’en Ramon Lloses (Bici 3.0 Club Ciclista) i en Flavio Lanconelli (Team DRT Bike).

D’altra banda, les categories de Màster 60 i fèmines van realitzar la seva sortida des de Torroella de Montgrí, amb arribada també a Santa Cristina d’Aro, amb un recorregut més curt de 48 quilòmetres aproximadament.

En la categoria de Màster 60 el guanyador va ser l’Enric Hernández (Probike Club), seguit en segona posició per l’Adriano Ramírez (RCB Motor Begues-Ibermica) i en Jordi Sabater (Banyoles Club Ciclista) en tercer lloc. Pel que fa a la categoria de les fèmines, la guanyadora va ser la Sandra Sardina (RR Bikers Club), seguida per l’Úrsula Ospina (Ratpenat Club Ciclista) i la Vanessa Bastida que va entrar en tercera posició (RCB Motor Begues-Ibermica).

Finalment, en la classificació per equips, el club guanyador va ser el Cycling No Limit Cardedeu, seguit per RCB Motor Begues-Ibermica i el Ratpenat Club Ciclista en tercer lloc.

Els encarregats d’entregar els premis de les diferents categories van ser l’Anna Buxó, regidora d’esports de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, i en Carles Ferrer, vicepresident segon de la Federació Catalana de Ciclisme, acompanyats per membres del club organitzador Sant Grau Cycling Costa Brava. Per la seva banda, l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, M. Lourdes Fuentes, va ser l’encarregada de tallar la cinta ubicada a la línia de sortida, que donava inici a la cursa.

En definitiva, aquesta primera edició del Gran Premi Sant Grau va esdevenir una cursa ràpida i molt disputada, amb un temps mitjà de 39,8 km/hora, en la qual l’escamot capdavanter va travessar la meta en un temps de 2 hores, 24 minuts i 8 segons.

Segons ha remarcat l’organització, un cop acabada aquesta primera edició lluitaran per seguir realitzant aquesta cursa els propers anys, deixant-la marcada al calendari de competicions de ciclisme en carretera. Paral·lelament, des del consistori, també han expressat la seva intenció de seguir apostant per l’esport, donant-li suport en totes les seves variants i impulsant-lo de manera activa a través d’aquest tipus d’esdeveniments.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.