El primer gran premi ciclista ‘Sant Grau’ estableix el seu punt de sortida i arribada a Santa Cristina d’Aro

El primer gran premi ciclista ‘Sant Grau’ estableix el seu punt de sortida i arribada a Santa Cristina d’Aro

Santa Cristina d’Aro acollirà aquest diumenge, 20 de febrer, el 1er Gran Premi Sant Grau, una prova ciclista de carretera que enguany celebra la seva primera edició. La cursa en línia ha estat organitzada pel Club Sant Grau Cycling Costa Brava, juntament amb el Club Atlètic Santa Cristina i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, des de la seva àrea d’Esports.

La presentació oficial de l’acte ha tingut lloc aquest migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Cristina, a les 14 hores, a través d’una roda de premsa presencial que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Mª Lourdes Fuentes, la regidora d’Esports, Anna Buxó, el president del Club Sant Grau Cycling Costa Brava, Àlex Ferrer, el vicepresident segon de la Federació Catalana de Ciclisme, Carles Ferrer, i el director tècnic esportiu del Club Atlètic Santa Cristina d’Aro, Jaume Quintana.

Segons ha comentat l’organització, el total de participants inscrits a la prova ha arribat al seu màxim acceptat pel reglament en aquest tipus de curses en carretera, amb 200 corredors i corredores repartits entre les categories Màster 30, 40, 50, 60 i fèmines, aquesta darrera amb gairebé una vintena de participants femenines. L’organització l’ha determinat com a “un gran èxit”, tenint en compte que es tracta de la primera edició que es realitza i que, en qüestió de dues setmanes, es van exhaurir totes les places.

El punt d’arribada serà el mateix per a totes les categories. Concretament, l’arc de meta estarà situat a l’alçada del restaurant Ruta Baviera, ubicat a la carretera de Santa Cristina d’Aro a Castell d’Aro, Km. 1. Pel que fa al punt de sortida, serà el mateix per a les categories de Màster 30, 40 i 50 mentre que les categories Màster 60 i fèmines ho faran des del municipi de Torroella de Montgrí.

Els ciclistes de les categories Màster 30, 40 i 50, en el seu recorregut de 93 quilòmetres, passaran per Sant Miquel d’Aro, Romanyà de la Selva, Sant Antoni de Calonge, Riu d’Or, La Ganga, la Bisbal d’Empordà, Vullpellac en direcció Torroella de Montgrí i, a l’alçada de Peratallada, faran mitja volta per tornar pel mateix camí, amb el canvi que, de camí a la meta, passaran per Platja d’Aro i Castell d’Aro. S’espera que la durada del recorregut sigui de poc més de dues hores i mitja, amb un desnivell aproximat de 1.100 metres.

L’inici de la cursa estarà neutralitzada des de la seva sortida a la Ruta Baviera fins a la Plaça de l’antic Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, on faran una aturada per fer-se una foto de grup. Un cop realitzada la captura, el grup seguirà neutralitzat fins a la rotonda de la Opel on, sense aturada, es donarà el tret de sortida en la seva modalitat llançada (en marxa).

D’altra banda, pel que fa a les categories Màster 60 i fèmines, la sortida la realitzaran directament des del municipi de Torroella de Montgrí, amb un recorregut més curt d’aproximadament 48 quilòmetres i una durada prevista d’una hora i 15 minuts fins a la meta.

Així doncs, la prova s’iniciarà a les 10 hores del matí de diumenge i es preveu que finalitzi poc abans de la una del migdia. L’entrega de premis anirà a càrrec de la Federació Catalana de Ciclisme i de l’Àrea d’Esports del consistori, i la competició complirà amb totes les mesures de seguretat establertes pel PROCICAT, per tal d’evitar qualsevol tipus de contagi de la Covid-19.

Segons ha remarcat l’organització avui a la roda de premsa, lluitaran per seguir realitzant aquesta cursa els propers anys, de manera que quedi marcada al calendari. Per la seva banda, des del consistori, han donat suport als clubs organitzadors i han remarcat que continuaran apostant per l’esport, en totes les seves variants, impulsant-ho de manera activa amb aquest tipus d’esdeveniments.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.