Santa Cristina i Llagostera s’uneixen futbolísticament per crear un nou club, el Cristinenc-Costa Brava

Santa Cristina i Llagostera s’uneixen futbolísticament per crear un nou club, el Cristinenc-Costa Brava

Ahir dimecres es va signar un acord entre l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, el Club Esportiu Cristinenc i la Unió Esportiva Costa Brava (Llagostera), a través del qual l’ajuntament cedeix el camp de futbol municipal a la UE Costa Brava, per tal de donar cabuda a tots els equips, jugadors i jugadores, d’ambdós clubs, que competiran conjuntament sota el nom d’Unió Esportiva Cristinenc-Costa Brava, amb seu única a Santa Cristina d’Aro.

A la reunió d’ahir, la qual es va dur a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, hi va assistir la regidora d’Esports del consistori, Anna Buxó, el president del CE Cristinenc, Jordi Puig, i la presidenta de la UE Costa Brava, Isabel Tarragó. Durant aquesta, es van establir els acords pertinents per a la creació del nou club.

Amb la concreció d’aquesta unió, que serà efectiva aquesta mateixa temporada 2021-2022, el consistori fa una aposta per ampliar l’esport base del municipi, així com el sènior, que passa a estar format per dos equips, sota un conveni que beneficiarà a ambdós clubs i a tots aquells jugadors i jugadores que podran continuar realitzant l’esport que més els agrada, en aquest cas al camp de futbol de Santa Cristina d’Aro.

El nou club Cristinenc-Costa Brava mantindrà l’equip sènior de què disposava el CE Cristinenc, que l’any passat va pujar de quarta a tercera catalana, i sumarà els 14 equips de la UE Costa Brava, que van des de benjamí fins al filial, comptant amb un equip sènior que competeix a primera catalana, dos juvenils, tres cadets, tres infantils, tres alevins i dos benjamins, on ja hi competeixen jugadors i jugadores d’ambdues poblacions, Santa Cristina i Llagostera.

A partir d’ara, tant els entrenaments com els partits locals dels 15 equips es duran a terme al camp de futbol municipal de Santa Cristina d’Aro, donat que disposa d’una disponibilitat horària adaptable a tots els equips i competicions.

El nou club comptarà amb gairebé 300 participants, entre jugadors i jugadores, i mirarà de respectar en la mesura del possible l’estructura d’ambdós clubs, mantenint als entrenadors.

En aquests moments la directiva conjunta, en col·laboració amb el consistori, està treballant  per adaptar l’escut a la nova situació. No obstant, donat que l’acord s’ha dut a terme amb molt poc marge de maniobra abans de l’inici de la nova temporada, s’ha acordat que durant aquest primer any es faran servir les equipacions de la UE Costa Brava i, a partir de la temporada 2022-2023, es crearà una nova equipació, de la qual encara estan per decidir els colors, tot i que l’acord previ fa constar que hauran de predominar el color verd i blanc del Cristinenc.

Aquesta no és la primera vegada que l’ajuntament de Santa Cristina d’Aro cedeix les seves instal·lacions. Precisament l’any 2017 ja es va dur a terme un conveni amb la UE Llagostera, en aquest cas un conveni d’afiliació en què el consistori cedia el camp de futbol municipal per a què el club de Llagostera entrenés, el qual va ser efectiu fins al 2019.

En aquesta ocasió l’afiliació es converteix en fusió i, tant des del consistori com des d’ambdós clubs, s’espera que aquesta nova unió sigui profitosa i que ajudi a tots aquells nois i noies amants del futbol a seguir practicant el seu esport, amb nous objectius i nous companys i companyes, però amb el mateix esperit competitiu, ara unificat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.