Comencen els Jocs AROLÍMPICS 365 amb la participació 450 alumnes i mestres

Comencen els Jocs AROLÍMPICS 365 amb la participació 450 alumnes i mestres
Durant tota la setmana, alumnes i professors de l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro fusionaran emprenedoria i esport en un projecte que vol potenciar i enriquir totes les habilitats de cada nen i nena

Quan falten poc més de dos mesos pels Jocs Olímpics de Tòquio, aquesta setmana, l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro, celebra els seus propis JJOO amb diferents activitats relacionades amb el món de l’esport que s’allargaran fins divendres.

La celebració dels ‘AROLÍMPICS 365’ és el Projecte interdisciplinari Emprenador 2021 que abasta tots els cursos, de P3 a 6è. El projecte es duu a terme cada any, amb un tema diferent, i vol entrenar el caràcter emprenedor de cada alumne. L’escola crea contextos on en els alumnes actuen, prenen la iniciativa, resolen problemes reals i aprenen a fracassar i a tornar-ho a intentar. Els mestres fan de guies, observen, analitzen, gestionen, fomenten la reflexió, acompanyen, controlen i avaluen. Així aconsegueixen treure el millor de cada nen i nena en l’àmbit de l’autonomia personal, el lideratge, la innovació i les habilitats emprenedores.

El foc olímpic ja il·lumina els reptes de cada alumne i tota la comunitat

La preparació dels AROLÍMPICS 365 s’ha portat en secret i els alumnes no en sabien res. Un cop a les aules, els mestres han modificat les rutines habituals de cada dilluns per explicar-los la iniciativa i llegir-los una carta de la direcció convocant-los a celebrar l’esdeveniment. Els alumnes han rebut la notícia de la celebració dels JJOO amb sorpresa i emoció i s’han desplaçat cap a la Platja Gran per anar a rebre la flama olímpica.

A les deu, tota la comunitat educativa ja era a la Platja Gran, a l’altura del carrer Reina Fabiola. El foc olímpic havia d’arribar per mar, però el temporal marítim i la pluja han fet que hagi arribat a peu per la sorra. La flama ha arribat escortada per la Policia Local per mar i amb tots els honors. Tot seguit, s’han oficiat rituals ancestrals com l’ofrena de les medalles, els relleus per portar la flama des de la Platja Gran fins al peveter de l’escola (per cursos i amb grups bombolla) o la presentació dels símbols olímpics com la Corona Triomfal feta de llorer.

La inauguració dels Jocs dóna pas a una setmana farcida d’esport i emprenedoria amb visites de diferents esportistes i entrenadors, exhibicions esportives i on els alumnes trobaran respostes en els fils conductors del projecte d’enguany.

Els JJOO culminaran el divendres amb un Cros escolar als jardins del costat de l’escola amb la participació dels més de 400 alumnes del centre i el lliurament de medalles en els que facin els millors registres.

Una setmana olímpica promoguda per l’escola amb el suport de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.