Fernando Puig en Optimist grup 1 i Maria Blanco en grup 2 guanyen la VI Guíxols Cup

Fernando Puig en Optimist grup 1 i Maria Blanco en grup 2 guanyen la VI Guíxols Cup

La badia de Sant Feliu de Guíxols ha acollit aquest cap de setmana 163 regatistes amb motiu de la VI Guíxols Cup. Tot i la pandèmia, la competició ha seguit el model dels altres anys i es celebrarà durant tres caps de setmana no consecutius. Així doncs, aquest dissabte i diumenge ha sigut el torn de la modalitat Optimist. El regatista Fernando Puig del Real Club Nàutica Denia es va fer amb l’or del nivell G1, mentre que la llavanerenca Maria Blanco del Club Nàutic El Balís va quedar primera al grup G2.

Prova puntuable pel circuit català
La prova, organitzada pel Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, és puntuable pel circuit català d’Optimist 2020-2021 i els millors participaran en el Campionat d’Espanya.

El local Izan Codinachs queda en cinquena posició
Els noms locals més destacats en la classificació general d’aquest cap de setmana han estat Izan Codinachs, anterior campió de la prova, que enguany ha quedat cinquè del G1, Marcel Marfà que ha quedat en una molt destacable segona posició del grup 2 i el segueix Mireia Garriga en el lloc número 5.

Dividits en dos grups segons els nivells
Tots els i les participants tenen 15 anys o menys i es divideixen en dos grups diferenciats segons el nivell. Així, els regatistes del G1 són els que compten amb més experiència manegant la vela.

Dissabte complicat a causa del vent
La Guíxols Cup en modalitat Optimist va començar amb un dissabte complicat, a causa del vent de garbí i els corrents de llevant, els quals dificultaven el control de les regates. Per aquest motiu, durant el primer dia només en van poder celebrar dues proves per a cada grup. Situació diferent la viscuda diumenge, ja que un vent còmode provinent del nord, va propiciar la realització de 4 proves per grup.

Pròxima prova prevista pel 13 i 14 de març
Competició nascuda l’any 2016 al municipi baix-empordanès, s’ha erigit una prova important entre els clubs catalans de vela.

El calendari de la Guíxols Cup segueix en peu tot i la pandèmia i està previst que el 13 i 14 de març es pugui realitzar la modalitat Làsers i el 27 i 28 del mateix mes es pugui finalitzar l’edició amb les classes Europa i 420.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.