L’Oriol i l’Òscar de Guíxols pel Món abandonen la volta al món amb veler

L’Oriol i l’Òscar de Guíxols pel Món abandonen la volta al món amb veler

L’Òscar Soler i l’Oriol Ferrer són dos joves ganxons de 25 anys que van iniciar la passada tardor una aventura amb veler amb El Guíxols. El projecte Guíxols pel Món els havia de portar a fer la volta al món durant 4 anys navegant amb el seu veler, però han decidit abandonar el projecte. Des de Cartagena d’Indies a Colòmbia, han emès un comunicat on expliquen que la seva aventura s’acaba aquí. Ll’Oriol i l’Òscar són dos entrenadors del Club Nàutic Sant Feliu que fa tres anys es van engrescar amb el projecte i van decidir preparar Guíxols, un veler de 12 metres del 1977 que els els ha portat al Carib.

COMUNICAT:

Hola de nou, des de Cartagena d’Indies, Colòmbia!

Trenquem un silenci que ha durat uns mesos, des de Martinique. En aquest temps em fet voltes pel Carib: vam passar per la plujosa i muntanyosa Guadaloupe, pel sol i el reggea de St Vincent & the Grenadines, per la familiarGrenada i també per les organitzades antilles holandeses,Curaçao. En El Guíxols hem conviscut amb gent d’arreu, de França, d’Alemanya, de la República Txeca, i també amb gent de casa, amb la Berta Riembau fent família per Nadal, amb l’Andrea fent el Tarzan per la selva, amb l’Oscar (Oscarito) fent windsurf i kite i amb en Guillem i la Marina escoltant Oques Grasses navegant cap a Colòmbia. S’han anat creant petites i grans famílies allà on anàvem i també una petita flota amb el Yamay, el Sula, el Gea…

També hem estat molt a prop de la natura, del mar, a prop de tortugues, llagostes, peixos i coralls de tots colors. Passant per aigües turqueses, aigües tranquil·les i altres més enfurismades, sempre acompanyats pel sol del tròpic i les innumerables postes de sol.

Aquest silenci ha donat peu a un temps de calma i de reflexió, reflexió de l’Òscar, de l’Oriol i del Guíxols per sobre de tot!

Ara ja fa unes setmanes vam decidir aturar l’aventura i deixar que el nostre gran Guíxols seguís trotant i volant amb nous patrons.

El Guíxols pel Món ha sigut un projecte en què hem dedicat molt d’esforç, molta il·lusió i que en gran part ha estat possible gràcies a la solidaritat de tots els que ens envolten, de tots vosaltres. Cada un amb les seves aportacions de coneixement del mar, de vela, de mil i una reparacions, de rutes i també de sacs de farina, de vi, de molts llibres, pel·lícules i hores i hores de música. Ha sigut un projecte que ens ha permès veure l’amor i la il·lusió de tots vosaltres.

La nostra Odissea, però, ha arribat al seu final, un final serè, madur, però un final. Seguim amb la mateixa il·lusió, que no ens abandona, una il·lusió que ens ha acompanyat navegant més de 5.000 milles i que ens acompanyarà en els següents projectes i idees que vindran.

Gràcies a tots per l’energia que sempre ens heu donat, i per no trencar la línia dels altres newsletters us deixem amb algunes fotografies!

Portarem El Guíxols per sempre dins nostre.

Ens veiem aviat en una nova aventura i esperem compartir una cervesa mentre ens posem al dia de totes les novetats. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.