Campionat Segona Catalana – Grup I A.D. GUÍXOLS, 1 – C.D. BESCANÓ, 2

El Guíxols va perdre el lideratge enfront d’un Bescanó molt efectiu i amb ofici que, fins ara, és l’únic equip davant del qual no ha pogut sumar-hi cap punt. En un duel frenètic per la primera posició de la taula, els visitants van ser capaços de derrotar uns bons guixolencs, que ho van intentar fins al final, però les grans intervencions del porter Jota van evitar que els locals esgarrapessin un merescut punt. El Bescanó va demostrar perquè és el conjunt que menys partits a perdut i el que encaixa menys gols.

Va ser una llàstima que aquesta ensopegada del Guíxols arribés després d’encadenar 8 encontres sense perdre i de sumar 22 de 24 punts, fet que l’havien portat fins al cap de munt de la classificació, i de 7 matxs sense ésser derrotat al Josep Suñer, i que precisament coincidís amb la tarda que l’estadi presentava un ple total.

Als 5 minuts els visitants ja van obligar Donat a fer un gran refús, però amb el pas del temps, el xoc es va anar travant, amb constants interrupcions que impedien la continuïtat del joc. En el minuts 22, Marc Feixas va estar a punt d’avançar els blaugrana amb un bon xut de falta, però el pal ho va impedir. Els contrincants, tot i sentir-se més còmodes amb la pilota, no van crear accions de perill importants, només a partir d’accions de pilota aturada, una de les principals armes dels bescanonins.

A la represa, tot seguit d’avisar Nierga, Gerard Muñoz, lliure de marcatge al segon pal, va fer el 0 a 1. Xavi Mora va tenir l’empat però el porter Jota va començar el seu particular festival i va salvar sota pals. Als 70, el pitxitxi Sanku, va rematar de cap un córner i posà la igualada al marcador. En el 75, Xavi Mora hi va tornar i de vell nou Jota va salvar els seus aquest segon període. Eren els millors moments dels ganxons, que tenien tancats a un Bescanó que no aconseguir sortir amb claredat del seu terreny de joc. Però en una acció aïllada va arribar l’1-2, en un bon tret creuat al segon llarg de Gerard Muñoz. D’aquí fins al final, hi va haver un gol anul·lat a Xavi Mora per suposat fora de joc, i un possible penal de Zema, que va envestir desproporcionadament Sanku a l’interior de l’àrea. Poc futbol els últims minuts de partit, amb un Bescanó que va jugar amb el temps i va aconseguir la victòria, que el col·loca al capdavant de la classificació. Els de Toni Sánchez queden tercers, empatats de punts amb L’Escala i a un sol punt del Bescanó.

Per aquest partit el tècnic d’aquí només va fer un canvi a l’onze inicial respecte el de la jornada precedent donant entrada al retornat Diego Zayas en lloc de Kuhn.

A.D. Guíxols: Donat, Riki, Bilal, Toumani, Eloy Gámez (Xavi Mora, 67’), Diego Zayas (Carlos Zayas. 83’), Toribio (Castelló, 89’), Callicó (Kuhn, 83’), Marc Feixas, Juanola (Amós Gasca, 52’) i Sanku.

C.D. Bescanó: Jota, Comas, Casassas, Zema, Aleix (Quiñones, 86’), Robert, Gerard Muñoz (Mas, 88’), Nierga (Camile, 89’), Bruno, Solé (Vilaró, 67’) i Roca (Vega, 45’).

Gols: 0-1 (57’) Gerard Muñoz. 1-1 (70’) Sanku. 1-2 (78’) Gerard Muñoz.

Àrbitre: Caicedo Iglesias. T.G.: als locals Amós Gasca, Sanku, Eloy Gámez i Diego Zayas; i als visitants Comas i Aleix. T.V.: directa a l’entrenador local Toni Sánchez, en el minut 68.

Ara toca aixecar-se doncs això no s’ha acabat i diumenge toca lluitar de valent per remuntar el vol al complicat camp d’un Marca de l’Ham que lluita per escapar-se del descens.