Exhibició del Guíxols i de Sanku

El Guíxols va golejar diumenge al Base Roses i segueix la pista de l’Escala, líder del grup gironí de Segona Catalana.  Sanku, estel·lar, va ser el clar protagonista de la jornada, marcant els 5 primers gols del partit.

És la segona golejada consecutiva del Guíxols després de la oferta la jornada anterior al camp del Santa Pau.

Els guixolencs van sortir al terreny de joc amb una pancarta de solidaritat i ànims pels seus companys Yasin i Àlex Castelló, lesionats de llarga durada.
Per aquest encontre, Toni Sánchez també va tenir la baixa de Xavi Mora, per lesió; i va disposar un parell de canvis en l’alineació respecte la jornada anterior, amb Marc Solé i Musa ocupant els llocs de Donat i Toribio; en el segon període va debutar Cantero.

Res no presagiava el resultat durant els primers 15 minuts de partit.
Els dos equips s’anaven temptejant sense un clar dominador. Els locals, però, poc a poc es van sentir més còmodes i les ocasions van arribar, mostrant l’efectivitat contra un conjunt que amb prou feines va generar perill i va marxar escaldat de Sant Feliu.

Al minut 19, Sanku va fer el primer del Guíxols rematant una centrada de Riki. Després d’aquest gol, els locals van dominar absolutament el partit, deixant sense opcions al rival. Sanku va ampliar el marcador amb dos gols més abans del descans; el segon en rematar a plaer una bona jugada personal i el tercer treient profit d’una passada en profunditat i superant el porter rosinc amb un xut creuat. En el 33, Marc Feixas va estar a punt de fer el quart.

El segon temps va seguir la mateixa tònica del primer temps, i ja d’inici, Sanku, altra vegada, va fer el 4-0 en una acció per banda dreta acabada amb un tret al segon pal, i pocs minuts després va fer el cinquè de la tarda rematant sol, dins de l ́àrea petita, un llançament de córner. El sisè el va fer Brice d ́un potent xut. Després d’aquest gol, el partit va baixar d’intensitat, tot i que el mateix jugador, als 86, envià l’esfèrica a la fusta.

Amb els cinc gols marcats diumenge,  Sanku es converteix en el màxim golejador de la categoria, amb deu gols, nou dels quals els ha marcat en els últims 3 partits. El jugador blaugrana està molt content d’haver pogut donar la victòria al Guíxols.

AD Guíxols, 6 – CF Base Roses, 0

AD Guíxols: Marc Solé, Riki (Juanola,46 ́), Lanzas, Toumani, Bilal (Kuhn,46), Eloy Gámez, Amós Gasca (Carlos Zayas,59 ́), Musa, Marc Feixas (Pato,71 ́), Sanku (Cantero,59 ́) i Brice.
Base Roses CF: Luque, Lucas (Herrera,73 ́), Macau (Donat,36 ́), Ricard, Abraham, Hossni, Facundo, Khalid, Cano (Alionne,46 ́), Jose Cámara (Yeray,59 ́) i Ba Cámara (Aitor,59 ́).
Gols: 1-0(19 ́)Sanku. 2-0(25 ́)Sanku. 3-0(31 ́)Sanku. 4-0(48 ́)Sanku. 5-0(57 ́)Sanku.6-0(69 ́)Brice.
Àrbitre: El Abdi Zalnini. TG: al local Lanzas

Toni Sánchez,valorava molt positivament el partit del seu equip en declaracions per a Ràdio Capital.Reproductor d’àudio00:0000:00Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.

Amb aquesta contundent victòria, el Guíxols segueix segon a la classificació, a només dos punts de l’Escala, que va guanyar a casa contra el Vilartagues; i empatat amb el Bescanó, que també va guanyar a casa contra l’Abadessenc. La setmana que ve el Guíxols visita precisament Sant Joan de les Abadesses, un lloc sempre complicat malgrat que l’equip no passa per un bon moment. Serà dissabte a les 4 de la tarda.

Autors: Laia Bodro/Josep Serrats

Més dades de Josep Serrats

Conjuntament amb el Bosc de Tosca, els ganxons son els més golejadors, 22 gols, i els segons menys golejats, amb 6 gols.  El Guíxols ha fet 11 gols en 2 partits; des del novembre del 2016, a Anglès, que no marcaven 6 gols i a casa nostra des del gener del mateix any, també a Segona Catalana.

D’altra banda, l’últim jugador del Guíxols que havia fet 5 gols en un sol partit fou Salvador Soriano el mes d’abril de 1995, en un Guíxols-Seu d’Urgell que es va vèncer per 10 a 0.