El Guíxols s’emporta el #derbiganxó amb una victòria incontestable (3-0)

Mig miler de persones es van reunir ahir al Josep Sunyer i Arxer per veure aquest partit, i no era per menys, ja que els dos equips de Sant Feliu no s’havien enfrontat mai en els més de 104 anys d’història del futbol guixolenc en un partit oficial de lliga.
El Guíxols, degà de la ciutat, s’apuntà l’històric derbi ganxó contra el Vilartagues.

Els dos equips arribaven amb dinàmiques molt oposades. El Guíxols, que actuava com a local, havia guanyat els 3 partits anteriors sense haver encaixat cap gol, compartint lideratge amb l’Escala, Sant Jaume de Llierca i Bosc de Tosca. En canvi, el Vilartagues només havia sumat un punt i havia encaixat dues derrotes força doloroses.

Tot i aquesta diferència en la classificació, la primera part va ser molt igualada.  El Guíxols generà fins a tres arribades de perill, però el marcador no es va moure gràcies a un Vilartagues molt ben col·locat defensivament i força segur. Els del Josep Suñer, als minuts 15, 19 i 43, tingueren bones rematades per mitjà de Castelló, Xavi Mora i Brice, però sense encert de cara a gol.  Es va arribar a la mitja part amb empat a zero al marcador.

Amb el partit gairebé sentenciat, el porter del Vilartagues Alexis va cometre penal sobre Toumani, que Sanku va transforar en el definitiu 3 a 0.

En el 52, Alexis Márquez va rebutjar un xut de Riki a córner i el mateix Riki, de cap, va obrir la llauna en el posterior llançament de cantonada.
Aquest gol va caure com una gerra d’aigua freda als visitants,  que deu minuts més tard van perdre Lauren, que fou amonestat per segona vegada per una dura entrada a Brice, deixant el seu equip amb inferioritat numèrica durant més de mitja hora.
Amb un jugador menys i el resultat en contra, els de Cabrera van intentar igualar el partit en jugades a pilota parada, però el Guíxols va saber controlar el partit i als 81 minuts, Brice va fer el segon resolent una jugada de contracop. Vuit minuts després i amb el partit gairebé sentenciat, el porter del Vilartagues Alexis va cometre penal sobre Toumani, que Sanku va transformar en el definitiu 3 a 0.

Amb aquest triomf, l’Ateneu acumula 4 victòries en els 4 primers partits de lliga disputats i suma 12 dels 12 punts possibles sense haver encaixat cap gol, situant-se colíder amb els mateixos punts que L’Escala.
Per la seva banda, el Vilartagues es situa tercer per la cua amb un sol punt.