Victòria del Guíxols per enfortir la confiança

El Guíxols va aconseguir el dissabte passat la seva tercera victòria a Besalú, sumant els 9 punts possibles jugats fins ara, i mantenint la casella de gols encaixats a zero.
No va ser un partit fàcil pels homes de Toni Sánchez. El Besalú, tot i ser un recent ascendit i no haver sumat cap punt fins ara, sempre és un equip molt competitiu al
Municipal Can Surós, i va fer treballar de valent als blaugrana. Brice, amb un gol al primer temps, va decantar la balança cap a un Guíxols que no va passar angúnies defensives i
que amb una mica més de sort als metres finals, hauria pogut sentenciar el partit.
Els canvis que va introduir Toni Sánchez respecte de l’alineació precedent van ser l’entrada de Riki i Xavi Mora en lloc de Kuhn i Sanku. Per altra banda, Yasin i Pato segueixen lesionats.
El partit va començar igualat, sense un dominador clar del joc. Amb el pas dels minuts, però, l’equip de Toni Sánchez es va anar sentint més còmode sobre el terreny de joc. Amb
un Besalú fent el joc que s’esperava, amb pilotes llargues als seus davanters, la defensa ganxona va rendir a un nivell molt alt i va malbaratar qualsevol intent d’arribar a la porteria
defensada per Marc Solé. Per la seva banda, l’equip ganxó trobava espais per arribar amb certa facilitat a la porteria besaluenca, però sense ocasions clares de gol. Al minut 23, una
jugada individual de Brice, que va marxar amb habilitat i força dels seus rivals, va acabar amb un potent xut que va superar el porter August. El gol va caure com una gerra d’aigua
freda als locals, que van anat perdent intensitat amb el pas dels minuts. El Guíxols va controlar el mig camp, començant a triangular amb facilitat i cada vegada oferia més
sensació de perill, però es va arribar a la mitja part amb el resultat de 0 a 1 davant un Besalú que intentava portar perill penjant pilotes a l’àrea visitant.
A la segona part, l’equip besaluenc va intentar posar una marxa més al seu joc, però es va topar amb un Guíxols infranquejable que no va donar cap opció al rival. Qui sí va disposar
d’ocasions clares per ampliar l’avantatge al marcador van ser els blaugranes, que van tenir moltes jugades de contraatac a peus de Brice i Sanku, que va sortir a la segona part, però la falta d’encert a la última passada i en la definició els van condemnar a jugar amb cert neguit fins al final. Neguit que va quedar com a anècdota, perquè Marc Solé amb prou feines va haver de fer intervencions de mèrit. Els jugadors de Toni Sánchez van saber jugar molt intel·ligentment els temps dels últims minuts de partit, amb un Besalú molt precipitat i desesperat ofensivament.