CICLOTURISME: Rocabruna i el Puig de les Bruixes

CICLOTURISME: Rocabruna i el Puig de les Bruixes

Gran recorregut circular des de l’Alta Garrotxa al Vallespir travessant la carena entre els cims del Comanegra i el Puig de les Bruixes. Des del poblet de Rocabruna pedalem per una bona pista fins a les basses de Monars (basses artificials per abeurar el bestiar, típiques en aquests paratges); per un corriol no ciclable assolim la carena (Pla de la Serra); des d’aquest punt seguint un formidable corriol arribem a peu al Puig de les Bruixes, un excel·lent mirador de la Vall d’Hortmoier, els cims del Bassegoda, el Talló, el Mont, el Bestracà i el veïnat de Monars que tenim a sota nostre. Des de la mateixa carena també tenim l’opció de coronar el Comanegra, el cim més alt de l’Alta Garrotxa, de 1557 metres.

A la vessant nord de la muntanya, seguint les traces i les fites de pedres, enmig d’una extensa fageda, anem a trobar una pista que ens portarà al bonic poble de La Menera (Vallespir), tot passant abans per l’ermita romànica de Santa Cristina. La Menera té la particularitat de ser el poble situat més al sud del territori francès.

Enfilem una pista en direcció al santuari de la Mare de Déu de Coral per arribar finalment al coll fronterer de Vernosell, des d’on iniciem el descens i la tornada a Rocabruna.

Un itinerari exigent d’una quarantena de quilòmetres, a cavall de les comarques de la Garrotxa i el Vallespir, amb alguns trams on ens caldrà arrossegar la bici. Hi trobarem paisatges sublims, trencats i agrestes propis de l’Alta Garrotxa i natura i vegetació -pastures, fagedes, castan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.