L’EXCLUSIVA DE “QUINI” A RÀDIO SANT FELIU (1981)

L’EXCLUSIVA DE “QUINI” A RÀDIO SANT FELIU (1981)

L’1 de març de l’any 1981 esclatava la notícia del segrest del davanter centre del F.C Barcelona Enrique Castro “Quini”, que fa unes hores ens deixava en patir un infart.

Vint-i-cinc dies després de romandre dins d’un zulo, era alliberat per la policia a Saragossa i es traslladava a Barcelona entre una gran expectació i joia, atès que, a més de ser un gran jugador, era una persona molt carismàtica, senzilla i afable.

Un parell de dies més tard la junta del Barça, presidida per Josep Lluís Núñez, aconsellava al jugador passés uns dies de repòs en família per superar el trauma del seu captiveri, i el lloc escollit fou l’Hostal de La Gavina.

Quan un client de l’hotel demanava consell sobre un restaurant extern, se solia recomanar el Restaurant Can Toni i a través del nostre contacte amb el recordat Jordi Budó varem poder accedir a mantenir la primera entrevista d’un mitjà de comunicació. De fet havia realitzat dues declaracions públiques en el moment del seu alliberament a Saragossa i una altra de multitudinària a la seva arribada a Barcelona.

Nosaltres, Josep Rius i Josep Andújar, ens varem adreçar a Can Toni amb un casset i ens varem colar en el menjador, presentant-nos com a components de l’emissora de Sant Feliu i varen accedir amablement, tant ell com la seva esposa, Mari Nieves, a explicar en exclusiva, per primera vegada a un mitjà, els detalls del seu segrest al temps que ens convidava a compartir les postres.

Era la nostra primera entrevista a un personatge mediàtic que va tenir una gran repercussió per la dimensió del protagonista per davant dels grans mitjans que ignoraven el lloc on s’havia refugiat després del seu segrest.

Avui, trenta-set anys després, quan hem conegut la seva sobtada mort d’aquesta llegenda de l’esport, hem rebobinat en el temps per recordar un dels personatges que donava sentit a les inquietuds d’aquell grup de joves que engegàvem en el taller d’electrònica del recordat d’en Josep Sala, al carrer Capmany, un projecte de ràdio en el qual ell va ser el nostre primer gran personatge mediàtic entrevistat.

Reposi en pau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.